Ingredientele pentru cele mai bune sarmale de post. Ce să pui în ele să aibă un gust perfect
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 29.11.2022 la 11:03
Actualizat pe 29.11.2022 la 11:03
Sarmalele nu pot să lipsească de pe masa românilor, mai ales în Ziua națională a României, pe 1 decembrie. Însă, pentru că ne aflăm în perioada postului Crăciunului, gospodinele trebuie să adapteze rețeta în acest context. Ce ingrediente să pui pentru a obține un gust perfect.
- Ingredientele pentru cea mai delicioase sarmale de post
- Cum să obții gustul perfect
Majoritatea românilor nu își pot imagina Ziua națională a României fără cel mai delicios preparat tradițional, și anume sarmalele. Însă, pentru că este perioada postului, cea mai bună alegere sunt cele de post, pentru a îmbina cele două nevoi. Așadar, gospodinele trebuie să știe ce ingrediente să adauge pentru a obține gustul perfect, chiar și fără celebra carne tocată.
Ingredientele pentru cele mai delicioase sarmale de post
Românii știu cât de important este să ai sarmale tradiționale pe masa festivă de Ziua națională a României, însă postul Crăciunului este un obstacol serios în acest sens. Dar, există și sarmalele de post, care sunt unul dintre cel mai delicios preparat, atunci când vrem să mâncăm ceva tradițional. Pentru asta, trebuie să știi exact ce îngrediente să adaugi, pentru a nu risca să pregătești un preparat nereușit, fiind unul destul de pretențios.
Indiferent de zona din care provin, sarmalele de post trebuie pregătite strict după rețeta bunicilor noastre, care știu secretul celui mai bun preparat. Așadar, trebuie să adaugi doar ingredientele recomandate și trebuie să le pregătești după trucurile celor care reușesc să obțină gustul perfect. Ingredientele principale sunt ciuperci, soia, cartofi și legume tocate.
Alte ingrediente necesare
Dincolo de ingredientele de bază pentru sarmalele de post, trebuie să mai adaugi și cele care fac ca amestecul pentru umplutură să devină omogen și să aibă gust. Acestea sunt ciuperci crude, ceapă, orez, morcovi, soia, ulei, apă, sare, piper, cimbru, pătrunjel, mărar li varză murată. De asemenea, atunci când le pui la fiert, este important să adaugi suc de roșii sau bulion, dar și câteva frunze de varză în oală, pentru a le da un gust mai aromat.
Citește și: Reteta de sarmale de post mănăstirești. Secretele celui mai bun preparat tradițional