Cea mai bună pască cu brânză. Rețetă simplă care va fi apreciată de toată familia
Pasca este cu siguranță unul dintre preparatele esențiale de pe masa de Paște, motiv pentru care este foarte important să ai la îndemână o rețetă pe gustul tuturor. Pasca cu brânză este cea mai bună variantă, iar cu trucurile potrivite vei face senzație la masa de anul acesta.
- Pască cu brânză delicioasă.
- O rețetă simplă pentru toată familia.
Cea mai bună pască cu brânză va fi pe masa ta de Paște dacă respecți următoarrea rețetă. Cu ingredientele potrivite și puțină răbdare îi vei face fericiți și pe cei mai pretențioși membri ai familiei tale.
Cum se prepară cea mai bună pască cu brânză
Ingrediente
Aluat
- 300 g faină;
- 25 g drojdie;
- 20 g zahăr;
- 30 ml ulei;
- 2 bucati gălbenuşuri;
- 150 ml lapte călduţ;
- 1 praf sare;
- 1 lingură de coajă rasa de la jumătate de lamâie;
Umplutură
- 300 g brânză grasă;
- 300 ml smântână grasă;
- 4 bucăți ouă;
- 4 linguri de griş;
- 100 g zahăr;
- 1 cească coajă şi zeamă de la o lămâie;
- 1 plic de zahăr vanilat;
- 1/2 fiola de esenţă de rom;
- 1 cească de stafide.
Mod de preparare
Aluat
Drojdia se dizolvă în laptele cald, se pune o lingură de zahăr şi două de faină şi se lasă la cald până creşte bine maiaua.
Făina se cerne într-un lighean, în mijloc se toarnă maiaua, se amestecă puţin, apoi, pe rând, se adaugă sarea, gălbenuşurile, uleiul şi coaja de lamâie. Aluatul se framântă bine, până devine fin şi neted, şi se lasă la crescut o oră. Din aluat se opreşte o bucățică din care se modelează crucea, iar restul se întinde doar pe fundul tăvii.
Umplutură
Se amestecă brânza cu smântâna şi se mixează cu blederul de mâna pentru a descompune cocoloaşele de brânza. Trebuie să se obțină o cremă spumoasă, în care se adaugă şi restul ingredientelor şi se omogenizează.
Amestecul se toarnă peste aluatul din tavă și se dă la cuptor la 180°C. Când începe să se rumenească, se montează deasupra crucea făcută din aluatul păstrat. Veți știi că pasca este gata când trece testul scobitorii.
Trucuri utile pentru cea mai bună pască
Înainte să băgați pasca la cuptor puteți s-o ungeți cu gălbenuș de ou bătut cu zahăr. Va da un aspect nemaipomenit!
Făina pe care o folosești este foarte importantă. Pentru cea mai bună pască trebuie să folosești făină pentru cozonac.
Un alt secret pentru o pască aspectuasă și pufoasă este să lași aluatul la crescut de 2 ori: o dată în vas, a doua oară în tava de copt.