Cea mai simplă rețetă de clătite de post. Cum obții rapid un desert savuros!
Nu există persoană care să nu fi auzit de clătite! Cu siguranță le-ați mâncat în diferite combinații, dar de cele mai multe ori ca pe un desert, fiind umplute fie cu ciocolată sau dulceață. Ei bine, puțini știu însă că există și rețete de post pentru acest preparat. Iată cum obții gustul savuros în doar câțiva pași simpli!
- Cum prepari rapid clătite de post.
- Rețetă simplă pentru un desert savuros, fără lapte!
Clătitele de post sunt o adevărată delicatesă și le pot înlocui oricând pe cele obișnuite sau pe cele americane. Nu aveți nevoie de multe ingrediente și le puteți servi cu gem, cu dulceață sau cu orice altă umplutură care nu conțin lactoză.
Ingrediente
Așadar, pentru clătitele de post aveți nevoie de 600 de ml de apă minerală, 300 de grame de făină, 1 linguriță de sare, 3 linguri de ulei, 1 linguriță de zahăr și nu în ultimul rând, de arome cum ar fi cea de vanilie, combinată cu zahărul vanilat.
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să puneți făina într-un vas, apoi să adăugați apa minerală, mixând totul cu un tel. Atenție! Aluatul trebuie să fie lipsit de cocoloașe și să aibă o compoziție destul de fluidă pentru a nu se rupe în momentul în care se pune în tigaie.
Adăugați apoi uleiul, însă nu vă opriți din a amesteca totul cu telul în formă de pară. La final puneți sarea, aromele, zahărul și opțional puteți adăuga și coaja de la o lămâie.
După ce ați terminat, puneți o tigaie pe foc. Turnați puțin ulei, cam un strop, și faceți în așa fel încât să acopere toată suprafața. Când e gata procedura, puneți aluatul, însă o compoziție subțire, cu ajutorul unui polinic. La fel ca uleiul, alatul trebuie să fie întins pe toată suprafața/
La final, după ce ați terminat de copt toate clătitele, așezați-le apoi sub formă de teanc pe o farfurie și acoperiți-le cu o alta. Pentru o textură mai fragedă, întoarceți tot teancul, iar astfel clătita cea mai caldă va ajunge în partea inferioară.
În ceea ce privește servirea, le puteți umple fie cu gem sau dulceață, iar dacă le vreți sărate, puteți opta pentru umplutura cu ciuperci. Tot ce trebuie să faceți este să le tocați mărunt, să le căliți cu ceapă și să nu uitați să adăugați sare și piper.