Clătite de post. Rețete pentru toate gusturile
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 02.12.2020 la 00:42
Actualizat pe 02.12.2020 la 00:44
Postul Crăciunului poate fi destul de dificil pentru cei care încearcă să-l țină. La capitolul desert, variantele pot părea limitate, dar nu este deloc așa. Clătitele de post sunt o alegere bună și la îndemâna oricui. Iată câte o rețetă de clătite de post pentru fiecare gust.
- Clătite de post.
- Rețete pentru toate gusturile
Clătitele sunt un desert sau un aperitiv simplu, care poate fi adaptat ușor, în funcție de ce își dorește fiecare. Chiar și fără lapte, ouă sau unt, există rețete de clătite de post deliciose, care îți vor satisface deplin papilele gustative.
Clătite de post cu banane
Pentru cei care adoră combinația de clătite cu banane, iată o rețetă de post care nu te va dezamăgi.
Ingrediente pentru clătite de post cu banane
Pentru această rețetă de clătite ai nevoie de: 2 banane, 2 linguri îndulcitor natural pulbere, 400 ml lapte de cocos, 250 g făină, un praf sare, 1 linguriță esență de vanilie, un vârf cuțit bicarbonat de sodiu, zeama de la 1/2 lămâie, 1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
Se curăță bananele, se pun în recipientul unui blender împreună cu îndulcitorul și laptele de cocos și se amestecă până se obține o pastă.
Transferăm pasta obținută într-un bol, adăugăm sare, uleiul de măsline, esența, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, apoi încorporăm treptat făina. Se obține o compoziție mai groasă decât cea clasică de clătite.
Se pune câte un polonic de compoziție într-o tigaie antiaderentă încinsă. Clătitele pot fi servite fie simple fie cu gem sau dulceață.
Clătite de post fără apă minerală
Ingrediente
Pentru rețeta de clătite de post fără apă minerală veți avea nevoie de: 200 g făină, 500 ml apă plată, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, 1/2 linguriță sare, 1 lingură zahăr, esență de rom sau orice arome vă plac, 6 linguri de ulei, gem, dulceață și ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se amestecă într-un bol făina, sarea, bicarbonatul si zaharul. Se adaugă apa treptat și se amestecă bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. La final se pun cele 6 linguri de ulei și se amestecă.
Ungem o tigaie cu ulei și o punem la incins pe foc.Turnam un polonic din compoziție și coacem clătita la foc mediu.
Clatitele se pun una peste alta, astfel se vor frăgezi.
La final le umplem cu gemul/dulceața preferata.
Clătite americane de post
Iată o rețetă de clătite americane de post care te va da pe spate. Vei avea nevoie de morcovi și nuci.
Ingrediente pentru clătitele americane de post
300 gr morcovi rași
100 gr nuci măcinate
1 linguriță scorțișoară
100 gr zahăr
350 g făină
500 ml apă minerală
1 lingură ulei de cocos
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 lingură zeamă de lămâie
1/2 plic praf de copt
un praf sare
Mod de preparare
Într-un vas, se cerne făina împreună cu praful de copt și se adaugă sarea. Bicarbonatul se stinge în zeama de lămâie.
În alt vas, se amestecă uleiul de cocos cu zahărul și se adaugă apa minerală.
Se adaugă morcovii rași, apoi nuca măcinată, scorțișoara, bicarbonatul stins și se încorporează, treptat, făina amestecată cu Praful de copt și sarea.
Compoziția pentru clătite americane de post se lasă să se odihnească 10-15 minute, apoi se unge tigaia, doar la prima clătită, cu puțin ulei de cocos și se încinge la foc mediu.
Cu un polonic, sau un dispenser, se întinde în tigaie din aluatul de pancakes, în strat mai gros decât la clătitele clasice și se rumenesc clătitele americane, pe ambele părți.
Clătite aperitiv de post
În mod normal, când te gândești la clătite îți vine în minte varianta de desert. Cu toate astea, există și rețete de clătite aperitiv care pot fii exact ce ai nevoie atunci când vrei ceva sățios și ușor de făcut.
Ingrediente
Dovlecel / zucchini- 1
Morcovi- 1
Ardei roșu / kapia- 1 (mic)
Verdețuri (mărar, patrunjel)
Chia- 3 linguri
Făina- 15 linguri
Apă- 400 ml
Sare, piper
Ulei- pentru prăjit
Mod de preparare
Dovlecelul și morcovul se curăță și se dau pe răzătoare. Ardeiul se taie cubulețe, iar verdețurile se mărunțesc.
Peste amestecul de legume și verdețuri se adaugă chia, apa și, treptat, făina pana se obține un aluat suficient de vâscos. Se adaugă sarea și piperul.
Se prăjesc clătitele în foarte puțin ulei, la foc mediu, până se rumenesc.