Cea mai simplă rețetă de cornulețe de casă! Ies fragede și delicioase, și poți pune în ele orice umplutură
Dacă ai poftă de ceva dulce și nu știi ce să mai gătești, noi îți propunem să încerci această rețetă de cornulețe de casă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, și dacă vei respecta pașii de preparare, vor ieși fragede și delicioase. Mai mult, sunt bune cu orice umplutură dorești.
- Cum faci cea mai simplă rețetă de cornulețe de casă
- Ai nevoie de doar câteva ingrediente
- Așa vor ieși fragede și delicioase
Pentru această rețetă de cornulețe ai nevoie de doar câteva ingrediente. Dacă vei respecta modul de preparare, vei vedea că vor ieși fragede și delicioase. Odată ce le vei încerca îți vei dori să le prepari din nou și din nou.
Cum faci cea mai simplă rețetă de cornulețe de casă
Ingrediente:
- 4 ouă
- 250 g unt
- 1 plic drojdia uscată
- 3 linguri zahăr
- 1 pahar lapte cald
aproximativ 4 pahare făină -
jumătate pahar zahăr sau gem, lapte condensat caramelizat sau la alegere pentru umplutură
Mod de preparare:
- amestecă laptele cald cu drojdia și cu zahărul și las-l deoparte, la loc cald, timp de 10-15 minute pentru ca ca drojdia să aibă timp să se activeze
- adaugă apoi untul topit și amestecă.
- încorporează apoi și ouăle și, mai apoi, adaugă treptat făina, până când vei obține un aluat omogen, ușor lipicios și moale.
- împarte apoi aluatul obținut în 4 bucăți egale și presară suprafața de lucru cu făină.
- întinde prima bucată de aluat în formă rotundă și subțire, împarte-o în 16 triunghiuri și presară deasupra lor aproximativ câte o jumătate de linguriță de zahăr, sau orice altă umplutură dorești.
- rulează apoi cornulețele în zahăr și pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt
- este recomandat să le lași să se odihnească în tavă, într-un loc cald, până își dublează volumul.
- după ce timpul s-a scurs, iar volumul lor s-a dublat, pune tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.
- după ce le scoți din cuptor, lasă-le să se răcească, scrie iladies.ro.
Poftă bună!