Rețetă de cornulețe delicioase, care te vor cuceri. Ce trebuie să adaugi ca să ți se topească în gură
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 11.11.2023 la 00:11
Actualizat pe 11.11.2023 la 00:11
Cornulețele sunt printre cele mai îndrăgite deserturi tradiționale din România. Gustul savuros și mirosul îi duce pe oameni înapoi în copilărie, unde bunicile lor le găteau cornulețe delicioase, fragede, care li se topeau în gură. Iată ce trebuie să adaugi în rețetă dacă vrei să aibă textura pe care ți-o dorești.
- Cea mai ușoară rețetă de cornulețe fragede
- Desertul care îți amintește de gustul copilăriei
Toți românii iubesc cornulețele, iar gustul lor le amintește de momentele din copilărie. Rețetele bunicilor sunt greu de reprodus, însă cu ajutorul ingredientelor potrivite, nimic nu este imposibil. Această rețetă te va ajuta să găteși acest desert exact așa cum ți-l amintești, cu o textură care ți se topește în gură.
Rețetă de cornulețe delicioase, care te vor cuceri
Indiferent dacă sunt cu gem sau nu nucă, cornulețele sunt cele mai delicioase, mai ales în perioada sărbătorilor. Toate gospodinele își doresc un preparat cu o textură pufoasă, fragedă și care are un gust de vis. Ei bine, este surprinzător faptul că rețeta este foarte ușoară, iar tot ce ai nevoie sunt cantitățile potrivite și puțină pasiune.
Ingrediente
- 1 linguriță de zahăr
- 250 de grame de untură
- 250 de grame de smântână cu 30% grăsime
- 350 de grame de făină
- 15 grame de drojdie
- sare
- gem
- nucă
- zahar vanilat
Mod de preparare
Cornulețele se prepară după câteva instrucțiuni clare. Se adaugă drojdia și zahărul într-un mod, iar drojdia se zdrobește cu o furculiță. Peste acestea se adaugă smântâna și untura, direct de la frigider. Se adaugă sarea, iar mai apoi se amestecă până se omogenizează toate ingredientele. Se pune făina treptat și se frămână ușor, până când făina s-a încorporat. Aluatul se lasă câteva ore la crescut.
Între timp, se pregătește umplutura. Se amestecă într-un bol gemul și nuca, iar mai apoi se lasă deoparte. După ce aluatul a crescut, acesta se portionează în bucăți medii în formă de triunghi și se umple cu amestecul de gem și nucă. După ce au fost umplute și împachetate, se bagă la cuptor la 170 de grade Celsius, timp de 25 de minute. La câteva minute după ce s-au copt, peste acestea se presară zahăr vanilat.