Cel mai simplu mod în care poți găti cartoful dulce. E gata în 10 minute
Popularitatea cartofilor dulci a crescut în ultima vreme, dar în câte moduri știi să îi gătești? În rândurile de mai jos vei descoperi cel mai simplu mod de a-i găti. Rețeta care va fi gata în 10 minute.
- Cartoful dulce este o legumă versatilă care poate fi gătită în diferite moduri
- Cum să îl prepari simplu și rapid
Cartoful dulce este o legumă versatilă care poate fi gătită în diferite moduri. Cartofii dulci sunt hrănți, ambalând o cantitate bună de vitamina A, vitamina C și mangan în fiecare porție. De asemenea, au proprietăți anticancerigene și pot promova funcția imunitară și alte beneficii pentru sănătate.
Cel mai simplu mod în care poți găti cartoful dulce. E gata în 10 minute
Una dintre cele mai rapide moduri de a pregăti un cartof dulce este să îl pui în cuptorul cu microunde. Înainte de a-l găti, asigură-te că este bine spălat. Usucă-l apoi cu ajutorul unui prosop de hârtie și înțeapă-l cu o furculiță din loc în loc, pe întreaga suprafață.
Pune leguma într-un vas mai adânc, pentru ca lichidul dulce din interiorul lui să aibă unde se scurge și programează apoi cuptorul cu microunde la 5-10 minute. Este important să știi că timpul de gătire al cartofului dulce la cuptorul cu microunde depinde de mărimea lui. Dacă cele 10 minute nu au fost suficiente, mai programează încă 2 minute până când va fi gata.
Pentru a verifica dacă este gătit, înfige în el o furculiță. Dacă e încă tare, mai lasă-l câteva minute, dacă însă furculița intră cu ușurință, atunci cartoful dulce e numai bun de mâncat.
Cartofii dulci ajută la îmbunătățirea vederii
Cartofii dulci sunt incredibil de bogați în beta caroten, antioxidantul responsabil pentru culoarea portocalie strălucitoare a legumelor.
o cană (200 g) de cartof dulce portocaliu copt cu coajă oferă mai mult de două ori cantitatea de beta caroten de care are nevoie un adult pe zi.
Beta-carotenul este transformat în vitamina A în corpul dumneavoastră și folosit pentru a forma receptori de detectare a luminii în interiorul ochilor. Deficitul sever de vitamina A este o preocupare în țările în curs de dezvoltare și poate duce la un tip special de orbire cunoscut sub numele de xeroftalmie. Consumul de alimente bogate în beta caroten, cum ar fi cartofii dulci cu pulpă de portocală, poate ajuta la prevenirea acestei afecțiuni, scrie healthline.com.