Chec cu nucă de cocos și banane. Rețeta este foarte ușor de urmat
Checurile sunt printre cele mai simple prăjituri, în ceea ce privește preparărea. De aceea, sunt o variantă perfectă pentru cei neexperimentați în rolul de cofetari. Un chec absolut delicios este cel cu nucă de cocos și banane. Gustul este demențial, iar partea cea mai bună este că rețeta de mai jos include ingrediente bune pentru o dietă echilibrată.
- Rețeta unui chec delicios și sănătos
- Făina de cocos este un înlocuitor perfect pentru cea clasică
Dacă vrei ceva dulce, făcut în casă, dar nu ai prea mult timp la dispoziție, un chec cu nucă de cocos și banane este exact ceea ce ai nevoie. În aproximativ o oră va fi totul gata, pentru că rețeta pe care trebuie s-o urmezi este foarte simplă.
Rețetă pentru chec cu nucă de cocos și banane
Ingrediente
- 3 banane mici coapte
- 2 linguri ulei de cocos bio
- 100 g făină de cocos
- 50 g nucă de cocos, rasă
- 50 g fulgi de ciocolată (simplă)
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf sare
- 5 ouă
- 30 g zahăr vanilat
- grăsime pentru uns forma
- glazură de lămâie sau glazură de ciocolată pentru glazurat
Mod de preparare
Prima dată se cojesc bananele, se taie în jumătăți și apoi în bucățele. Se încinge cuptorul la 170°C, iar forma se unge cu grăsime.
Uleiul de cocos se topește într-o crăticioară și se lasă deoparte. Într-un castron, se mixează făina de cocos cu fulgii de nucă de cocos, fulgii de ciocolată, praful de copt și sarea. Peste acest amestec se adaugă și bucățelele de banane, apoi se încorporează.
Într-un alt castron, se bat ouăle. Peste ele, se adaugă zahărul vanilat și uleiul de cocos răcit, apoiu se amestecă. Cu o lingură mare, se adaugă amestecul cu ouă peste cel cu făină și banane și se mixează. Nu se freacă prea tare, pentru că ingredientele trebuie doar să se lege între ele.
Compoziția se pune în formă și se coace în cuptorul încins (centru) circa 35 minute. Se verifică cu scobitoarea, pentru a fi siguri că este bine copt checul. Când este gata, se lasă puțin la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un grătar și se lasă la răcit. Opțional, se acoperă cu glazură de lămâie sau de ciocolată. Să aveți poftă!