Chec cu scorțișoară. Desert delicios, preparat după cea mai simplă rețetă
Unul dintre deserturile care se prepară cel mai simplu este checul cu scorțișoară. Totuși, pe cât de ușor este de făcut, pe atât de delicios este rezultatul final. Un alt beneficiu este faptul că este preparat după o rețetă pentru toate buzunarele, ingrediebtele fiind la îndemâna oricui.
- Chec de scorțișoară pufos
- Un desert aromat și simplu de făcut
Când vrei ceva dulce, dar nu ai prea mult timp de stat înbucătărie, un chec simplu cu scorțișoară este ceea ce cauți. Ușor de preparat și delicios, checul cu scoorțișoară poate deveni unul dintre deserturile preferate ale familiei tale. Urmează rețeta pas cu pas și nu ai cum să dai greș!
Rețetă pentru chec cu scorțișoară
Ingrediente
- 6 ouă
- 1 cană de zahăr
- 1 linguriță cu vârf de scorțișoară
- 2 linguri cu apă caldă
- 1 praf de sare
- 1 cană de făină
- 1 praf de copt
- coajă rasă de portocală
Mod de preparare
Primul pas constă în frecarea gălbenușurilor cu zahărul și scorțișoara într-un bol mare. Peste amestecul obținut seadaugă apa caldă, apoi sarea și făina în care s-a amestecat în prealabil praful de copt.
Peste compoziție se mai adaugă și coaja rasă de portocală, iar la final se pun și albușurile bătute spumă. Acest amestec se pune în tăvi de chec unse cu unt și tapetate cu făină.
Se distribuie în mod egal compoziția și se dau tăvile la cuptorul încins la 180 de grade Celsius, unde se lasă timp de aproximativ 40 de minute. Poți fi sigur că sunt gata checurile când vor trece testul scobitorii.
După ce se scot din cuptor, se lasă la răcit și abia apoi se feliază. Checul cu scorțișoară poate fi savurat la cafea, dimineața!