Chec pufos cu piersici. Rețetă simplă pentru un desert savuros
Checurile sunt printe prăjiturile care se prepară cel mai ușor și pot fi un adevărat deliciu. De aceea vă recomandăm o nouă variantă de sezon, chec cu piersici, un desert care se face după o rețetă foarte ușoară, la îndemâna tuturor.
- Chec cu piersici
- Un desert simplu și delicios
Un chec delicios cu fructe este cel cu piersici, iar mai jos v-am pregătit o rețetă simplă, care vă ajută să puneți pe masă un desert delicios în cel mai scurt timp. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente simple și puțină atenție, iar la final veți fi plăcut surprinși de rezultat.
Rețetă de chec pufos cu piersici
Ingrediente
- 6 ouă
- 230 grame de făină
- 170 grame de zahăr
- 125 ml de ulei
- un pic de sare
- 1 esență de vanilie
- coajă de lămâie
- 300 g piersici din compot
Mod de preparare
Un prim pas este să puneți piersicile la scurs într-o sită și după să le tăiați cubulețe sau în bucăți mai mari, cum preferați.
Se separă albușurile de gălbenușuri, ouăle fiind scoase de la frigider cu cel puțin jumătate de oră înainte să vă apucați de preparare. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și peste se pune treptat zahărul, până veți avea o spumă consistentă.
Se adaugă apoi gălbenușurile, vanilia și coaja de lămâie. Se amestecă ușor cu o paletă și apoi se adaugă uleiul. După ce s-a omogenizat, se pune făina, pe rând, în două reprize, amestecând cu atenție de jos în sus.
Piersicile tăiate de pun la sfârșit și se încorporează ușor. Compoziția se toarnă în tava de chec sau o tavă rotundă în care s-a pus hârtie de copt în prealabil.
Checul cu piersici se coace la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru aproximativ 40 de minute, dar este gata când trece și testul scobitorii.
După ce s-a răcit, checul se decorează cu zahăr pudră și se feliază, apoi este numai bun de savurat.