Chiftele de post făcute rapid din câteva ingrediente. Rețetă clasică
Am intrat în perioada postului Crăciunului, iar creștinii vor consuma alimente ce nu provin de la animale. Rețetele de post sunt la mare căutare, iar chiftelele de mai jos abia așteaptă să fie preparate.
- De ce ingrediente ai nevoie pentru chiftele de post
- Cum se prepară chiftelele de post
Ne aflăm în perioada postului, iar rețetele de acest gen sunt cele mai căutate. Dacă nu știi ce să mai gătești, chifteluțele de mai jos sunt perfecte. Nu ai nevoie de multe ingrediente, însă, gustul te va da pe spate.
Pentru a pregăti chifteluțele de post, ai nevoie de legume și soia. Toate ingredientele sunt de îndemâna tuturor și, cu siguranță, rezultatul va fi unul delicios.
Ingrediente
- 3 dovlecei/2 vinete mai mici
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1/2 cană orez brun
- 1 ceapă mare
- 2-3 linguri pesmet
- 1 legătură patrunjel
- 1 lingurita lecitină din soia
- ulei de masline
- 3-4 căței de usturoi
- sare de mare, dupa gust
Mod de preparare
Morcovii se curăță de coajă și se dau pe răzătoare, apoi se adaugă în tigaie cu câteva linguri de ulei, puțină sare și ⅓ cană de apă rece. Peste 2 minute se pune ceapă tăiată mărunt și se mai lasă pe foc încă 5 minute, amestecând uneori pentru a nu se lipi.
Separat, cartofii se fierb și se taie mărunt sau se zdrobesc cu ajutorul unei furculițe. Orezul va fierbe timp de 2 minute, se scurge apa din ele și se lasă la răcit.
Vinetele sau dovleceii se dau pe răzătoare și se lasă la scurs într-o sită. Legumele care s-au călit se vor amesteca împreună cu cartofii și vinetele sau dovleceii, orezul, pesmetul, lecitina din soia, usturoiul pasat și pătrunjelul mărunțit.
Se adaugă sare și piper după gust. Într-o tavă se pune o hârtie de copt și se aprinde cuptorul pentru a se încinge.
Chifteluțele se modelează cu mâinile unse cu puțin ulei și se așează în tavă. Ele pot fi rotunde sau mai plate, în funcție de cum îți place. Se coc la cuptor timp de 30 de minute la foc potrivit. Când sunt gata se pot consuma alături de cei dragi.