Rețeta ideală pentru Postul Crăciunului. Ingredientele pentru fasole bătută
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 15.11.2022 la 11:43
Actualizat pe 15.11.2022 la 11:43
Postul Crăciunului vine cu multe restricții alimentare pentru credincioși. Alimentele provenite de la animale sunt interzise, dar există și o mulțime de preparate care sunt perfecte. Fasolea bătută este gata în doar câteva minute, iar rezultatul este unul delicios.
- Fasolea bătută este o preparat tradițional
- Cum se prepară fasolea bătură
Fasolea bătută este unul dintre cele mai consumate preparate în perioada postului. Ea se pregătește foarte simplu și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
Majoritatea gospodinelor știu de acest preparat și îl fac când își doresc ceva nou în alimentația de zi cu zi. Este foarte hrănitoare, dar și consistentă.
Indiferent că pregătim pentru familia noastră sau ne gândim să primim musafirii cu câteva mâncăruri de post, ar trebui să ne gândim și la fasolea bătută. Rețeta de fasole bătută de mai jos este perfectă de încercat în perioada de post.
Ingrediente
- 300 g fasole boabe (se poate folosi și fasole din conservă)
- 1 morcov
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 2-3 linguri de pastă de roșii
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- sare, piper, foi de dafin
- pătrunjel verde (pentru decor)
Mod de preparare
Se curăță fasolea și se spală bine, apoi se lasă la înmuiat câteva ore înainte de a fi preparată. Într-o oală mare se adaugă apă rece alături de fasole și se pune la fiert. După 20 de minute se schimbă apa și se pune, din nou, la fiert, cu apă fierbinte.
Se adaugă morcovul curățat în prealabil și tăiat rondele și o foaie de dafin. Fasolea se consideră a fi gata când boabele se pot strivi cu ajutorul degetelor.
Apa se scurge, dar se păstrează aproximativ 250-300 de ml într-o cană. Toate ingredientele merg în blender și se pasează. Se pune usturoiul și zeama rămasă până se obține o consistență pe care ne-o dorim.
Se adaugă sare și piper după gustul fiecăruia. Când fasolea este gata, se va prepară ceapa călită. Ea se curăță și se taie cuburi sau feliuțe și merge la gătit.
Când devine aurie se adaugă și bulionul și se fierbe câteva minute, timp în care se amestecă în mod continuu. Acest amestec se va turna peste fasole.