Chiftele de soia făcute rapid. Ingredientul care le dă cel mai bun gust
Ne aflăm în perioada postului Crăciunului, iar mulți creștini au renunțat la alimentele provenite de la animale. Rețeta de mai jos este perfectă pentru oricine, iar gustul va fi unul desăvârșit. Iată cum se prepară chiftelele de soia.
- Chiftelele de soia sunt perfecte pentru post
- Cum se prepară chiftelele
Chifteluțele sunt delicioase indiferent că vorbim de cele din carne sau din alte ingrediente. În perioada postului Crăciunului, credincioșii se îndreaptă către astfel de preparare, existând o gamă foarte variată.
Dacă nu știi ce să mai gătești în perioada postului, rețeta de mai jos este perfectă pentru tine. Chifteluțele din soia sunt gustoase și au un aport mare de proteine. Soia este cea mai complexă proteină vegetală, având numeroase vitamine benefice pentru organismul nostru.
Ingredientele sunt puține, iar timpul de preparare redus. Indiferent că le gătești pentru familia ta sau mergi în vizită la cei care țin post, chiftelele din soia te vor salva de grija unui nou preparat.
Ingrediente
- 1 pungă soia granule
- 1/2 cub concentrat de legume
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri făină
- 1 cartof
- piper
- 1 legatura pătrunjel
- 4 linguri pesmet auriu
- ulei pentru prăjit
- sare
Mod de preparare
Boabele de soia se fierb în apă cu jumătate de cub concentrat timp de 30 de minute. Usturoiul se pisează și se amestecă cu soia și cartoful dat de răzătoare.
Peste compoziția deja obținută se va pune făină, pătrunjel și se condimentează cu sare și piper. Toate ingredientele se amestecă bine pentru a se omogeniza.
Se udă mâinile și se formează chifteluțe rotunde pe care le vom trece prin pesmet. Înainte de a le pune în tigaie, ele se vor aplatiza pentru a se găti mai repede. La final, se scot pe șervețele de hârtie pentru a se scurge de ulei.