Chiftele de post cu dovlecei făcute rapid. Rețetă tradițională
Publicat pe 20.11.2022 la 12:07 Actualizat pe 20.11.2022 la 12:07
Este mult așteptatul post al Crăciunului, iar marea sărbătoare a iernii se apropie. Ei bine, în această perioadă din an, gospodinele pregătesc tot felul de mâncăruri de post, iar dacă ai rămas în „pană” de idei, noi venim cu soluția și vă prezentăm rețeta de chiftele de post cu dovlecei. Se face extrem de rapid, iar această rețetă tradițională este extrem de delicioasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat cu adevărat gustos!
- Chiftele de post cu dovlecei făcute rapid
- Rețetă tradițională
- De ce ingrediente aveți nevoie și care este modul de preparare
Rețeta tradițională de chiftele de post cu dovlecei este cu adevărat delicioasă și trebuie să o încerci și tu măcar o dată. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar gustul ei îți va încânta papilele gustative. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Chiftele de post cu dovlecei făcute rapid
Ingrediente:
-1 dovlecel
-240 gr de năut
-3 caței de usturoi
-1/2 linguriță de sare
-50 gr de fulgi de ovăz
-1 linguriță de pudră de verdețuri uscate
-opțional: 1/2 linguriță de fulgi de drojdie inactivă
-zeama de la 1/2 lămâie
-ulei de măsline
Mod de preparare:
Se rade dovlecelul pe răzătoarea mare, se sărează, dar nu foarte mult și se pune în sită pentru câteva minute pentru a se scurge de zeamă. Se pun toate ingredientele în mixer, dar în afară de dovlecel și se mixează până când totul a obținut o consistență potrivită.
Se adaugă și dovlecelul ras în acest amestec, apoi se mai mixează pentru aproximativ un minut. Se modelează chiftele rotunde, dar aveți grijă ca mâinile să fie băgate puțin în apă rece pentru a se modela mai bine, după care așezați chiftele formate într-o tavă cu hârtie de copt.
Introduceți tava în cuptor și coaceți chiftelele pentru aproximatic 15 minute la 180 de grade Celsius. După ce s-au copt suficient, scoateți chiftelele din cuptor și pulverizați-le cu puțin ulei de măsline. Serviți chiftelele cu dovlecei de post cu sos de roșii, orez sau exact așa cum sunt. Poftă bună!
Citește și: Tocăniță de post făcută rapid din câteva ingrediente. Rețeta e delicioasă