Tocăniță de post făcută rapid din câteva ingrediente. Rețeta e delicioasă
Publicat pe 19.11.2022 la 13:31 Actualizat pe 19.11.2022 la 13:31
Este postul Crăciunului, iar dacă și voi vă doriți să vă încântați papilele gustative cu un preparat delicios, atunci urmați rețeta de mai jos. Tocănița de post făcută din doar câteva ingrediente este extrem de ușor de gătit, iar gustul ei este unul desăvârșit. Rețeta este cu adevărat delicioasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o mâncare pe cinste!
- Tocăniță de post făcută rapid din câteva ingrediente
- Rețeta e delicioasă
- De ce ingrediente aveți nevoie și care este modul de preparare
Rețeta de tocăniță de post făcută rapid din câteva ingrediente este delicioasă și trebuie să o încercați măcar o dată. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, dar și care este modul de preparare!
Tocăniță de post făcută rapid din câteva ingrediente
Ingrediente:
-1 kg de cartofi
-100 gr de ceapă tocată fin
-2 linguri de ulei
-1 cățel de usturoi
-1 linguriță de boia dulce
-1 legătură de pătrunjel verde
-sare
-piper
-puțină făină
-opțional: 1 frunză de dafin
-opțional: un ardei gras sau 1 lingură de pastă de ardei
-opțional: 1/2 lingură de pastă de roșii
Mod de preparare:
Încingeți pe foc mediu o oală de aproximativ doi litri, după care adăugați ulei în ea și ceapă tocată foarte fin, usturoi zdrobit și, dacă doriți, ardei gras sau pastă de ardei. Căliți ceapa cu un praf de sare și lăsați-o la foc mediu până când începe să se înmoaie și să se rumenească.
După ce s-a înmuiat ceapa, adăugați boiaua dulce, apoi amestecați foarte bine și adăugați, după aproximativ două minute, 1 sau 2 litri de apă fierbinte. Adăugați și cartofii tăiați cubulețe, apoi puneți frunza de dafin și sare.
După aproximativ 20 de minute, zdrobiți cartofii cu ajutorul unei furculițe, dar dacă aceștia nu sunt fierți suficienți, căci recomandat e să-i lăsați cuburi și adăugați pasta de roșii, dacă vă doriți să o folosiți. Dați încă două sau trei clocote până când mâncarea se îngroașă, apoi adăugați puțină făină.
Potriviți gustul tocăniței cu piper și sare, după care adăugați și pătrunjel tocat mărunt, pentru a da un gust mai bun mâncării. Serviți alături de pâine și caldă, căci rece nu are același gust delicios.
Citește și: Chiftele cu cartofi făcute rapid din câteva ingrediente. Rețetă de post