Chifteluțe la cuptor în sos de muștar! Un preparat culinar simplu și gustos
Vrei să îți delectezi papilele gustative weekend-ul acesta cu un preparat culinar nou? Ei bine, noi îți venim în ajutor! Încearcă chifteluțele la cuptor în sos de muștar și nu vei regreta! Mai jos ți-am pregătit rețeta pas cu pas!
- Chifteluțe la cuptor!
- Cel mai gustos preparat culinar
Chifteluțe la cuptor în sos de muștar! Un preparat culinar simplu și gustos
Chifteluțele mereu au fost un preparat culinar nelipsit din agenda cu bucate a gospodinelor din România, astfel că de fiecare dată sunt tentate să încerce fiecare rețetă nouă. Ei bine însă, dacă vrei să încerci și tu o rețetă delicioasă pe bază de chifteluțe, este momentul să încerci rețeta propusă de noi.
Ingrediente:
Ingrediente pentru chifteluțe:
- 700 g carne tocată de porc
- 100 g pesmet
- 2 ouă medii
- 3-4 căței de usturoi
- 1 ceapă mică roșie sau galbenă
- 1 legătură de pătrunjel
- Sare și piper după gust
Ingrediente Sos de muștar:
- 20 g făină albă
- 30 g unt cu 82% grăsime
- 250 ml lapte cu 3,5 % grăsime
- 1/2 linguriță de sare
- 1 lingură de muștar clasic
- 1 lingură de muștar cu muștar boabe
- 1 vârf de cuțit de nucșoară răzuită
- 100 ml smântână de gătit cu minim 32% grăsime
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 230 de grade, iar între timp, curățăm usturoiul și îl tocăm foarte mărunt. Punem carnea tocată într-un vas peste care punem restul ingredintelor. Amestecăm bine până la omogenizare, iar apoi porționăm 20-25 de chifteluțe și le facem bile.
Le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le introducem la cuptor pentru 15-16 minute sau până se rumenesc ușor. În timp ce se coc, pregătim sosul de muștar după cum urmează:
Într-o craticioară pe foc mic topim untul și adăugăm făina, amestecăm până la încorporarea acesteia și continuăm să o gătim timp de 2 minute amestecând încontinuu. Adăugăm sarea și turnăm treptat laptele amestecând într-una fără oprire până se îngroașă și terminăm tot laptele.
Punem smântâna, adăugăm nucșoara și fierbem încă 3-4 minute la foc mic până când devine fluid. Punem ambele tipuri de muștar și dăm deoparte. Punem chiftele în sos, dăm un clocot și sunt gata de servit. Poftă bună!