Rețetă de chifteluțe suedeze. Un preparat pe care trebuie să-l încerci măcar o dată în viață
Publicat pe 10.03.2022 la 14:52 Actualizat pe 10.03.2022 la 14:52
Sigur ai încercat până acum chifteluțele marinate în sos roșu, în sos alb, în sos de roșii sau picant, însă cu siguranță nu ai încercat chifteluțele suedeze. Este rețeta pe care trebuie să o încerci măcar o dată în viață! Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de chifteluțe suedeze
- Modul de preparare și ingredientele de care ai nevoie
Rețeta de chifteluțe suedeze este un preparat cu care nu dai niciodată greș și este extrem de ușor de preparat. Fiți siguri că veți impresiona toți membri familiei acest gust fabulos!
Ingrediente:
Chifteluțe suedeze:
-500 g carne tocata vita
-15 g mustar
-75 g pesmet
-2 fire patrunjel proaspat
-1 ou mare
-1 varf cutit nucsoara
-sare și piper
Sos:
-300 ml supă de vită
-150 g smantana
Mod de preparare:
Carnea tocată se spală și se amestecă cu muștarul, pesmetul, oul bătut, jumătate din pătrunjelul tocat mărunt și se condimentează cu nucșoară, sare și piper. Se frământă puțin până se amestecă bine și se formează biluțele de mărimea chiftelelor normale.
Se ia o tigaie mare, se încinge puțin ulei și se prăjesc chifteluțele aproximativ 10 minute, întorcându-le ocazional să se facă pe toate părțile. Trebuie să fie rumenite bine în exterior, dar făcute și la interior, deoarece nu vor fi gătite mult timp mai apoi în sos.
Supa de vită se încălzește și se amestecă cu smântâna. Se adaugă peste chifteluțe în tigaie și se lasă până începe să fiarbă, iar apoi se mai ține înca 2-3 minute. Trebuie să aibă o consistență ușor cremoasă. Se adaugă restul de pătrunjel și se verifică dacă este suficient de condimentată.
Chifteluțele se servesc calde cu orez sau piure de cartofi și sosul cremos.
Citește și: Rețetă de chiftele cu legume. Simple și gustoase pentru toată familia