Choux a la crème cu vanilie. Rețeta unor eclere delicioase, pentru întreaga familie
Vrei să îți surprinzi familia cu o gustare mai specială?! Eclerele micuțe, delicioase, umplute cu cremă de vanilie și cu frișcă pot fi varianta perfectă. Se fac extrem de simplu și nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Fii sigură, însă, de un lucru! Se vor ”epuiza” într-un timp record de pe farfurie!
- Cum se prepară aluatul de choux-uri
- Desert delicios și rapid
- Rețeta pentru întreaga familie
Dacă nu știi ce desert să mai pregătești, noi îți venim în ajutor cu o rețetă îndrăgită de toată lumea. De la mic la mare, toți membrii familiei adoră mini-eclerele cu cremă de vanilie și cu frișcă.
Choux a la crème cu vanilie
Bineînțeles, umplutura poate fi înlocuită, după bunul plac. Dacă pofticioșii din familia ta preferă ciocolata, o poți înlocui. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru aluat și pentru crema delicioasă!
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 ml apă
- 200 g făină
- 100 g unt
- 5 ouă
- 1 lingură zahăr
- puțină sare
Pentru cremă și frișcă:
- 500 ml frișcă
- 500 ml lapte
- 80 g zahăr
- 40 g amidon de porumb
- 4 gălbenușuri
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert, împreună cu untul, zahărul și sarea. Se amestecă totul și se lasă la fiert. Ulterior, se adaugă treptat făina. Se lasă aluatul la răcit, într-un bol. În aluat se adaugă ouăle, pe rând, mixând.
Se pune compoziția într-un pos și se formează chouxurile. Se lasă timp de jumătate de oră la cuptor, la temperatura de 180 de grade.
În ceea ce privește crema de vanilie, se pune laptele într-o cratiță și se adaugă peste el zahărul, gălbenușurile, amidonul și esența de vanilie. Se amestecă bine și se lasă la răcit, timp în care se bate frișca.
Se pune și frișca într-un pos, pentru a umple chourile. Adăugați din abundență crema și apoi frișca.