Cobbler cu caise. Rețeta perfectă pentru o după-amiază în familie
Dacă nu ai încercat niciodată celebrul cobbler cu caise, ar trebui să o faci. Fără îndoială, acest desert va fi pe placul întregii tale familii. Este o rețetă perfectă pentru o după-amiază în familie sau pentru atunci când ai musafiri și ești în pană de idei. Iată pașii simpli prin care să îl prepari!
- Este gata într-o oră
- Desert pentru zilele călduroase
- Cum să îl prepari
Rețeta este una simplă. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar cobblerul cu caise va fi gata în aproximativ o oră.
Cobbler cu caise
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cel mai delicios cobbler cu caise!
Ingrediente:
- - 1.2 kg caise
- - 50 gr zahăr
- - coaja rasă de la 1 lămâie
- - 120 gr unt
- - 100 gr zahăr
- - 1 plic zahăr vanilat
- - 200 gr faină alba
- - 1 linguriță praf de copt
- - 180 ml lapte
- - 50 gr zahăr
- - 50 ml apă fierbinte
Mod de preparare:
Se scot sâmburii de la caise. Le tăiem în două și le așezăm cu tăietura în jos într-o tavă, într-un singur strat, un pic înghesuite. Pe deasupra se presară zahărul amestecat cu coaja rasă de lămâie.
Separat, într-un bol, se amestecă foarte bine untul cu zahărul, apoi se adaugă făina și praful de copt și se mixează. Treptat, se adaugă și laptele și apoi se mai mixează timp de câteva minute.
Acest aluat obținut se toarnă peste caise, într-un strat subțire, dar egal. Se presară restul de zahăr și pe deasupra se toarnă apă fierbinte, pentru topirea zahărului. Se dă tava la cuptor, la temperatura de 180 de grade.
Se ține la cuptor o oră și este gata de servit.