Rețetă de plăcintă cu căpșuni. Un desert delicios pentru zilele călduroase
Publicat pe 27.05.2022 la 23:25 Actualizat pe 27.05.2022 la 23:25
Căpșunile sunt un aliment extrem de benefic pentru sănătatea umană. Dacă nu îți place sau dacă te-ai săturat să le mănânci așa cum sunt, simple, ei bine, noi îți prezentăm cea mai delcioasă rețetă de plăcintă cu căpșuni. Este un desert delicios pentru zilele călduroase, ușor de făcut și este pe placul întregii familii!
- Plăcintă cu căpșuni
- Un desert delicios pentru întreaga familie
Sezonul cald este momentul potrivit pentru a pregăti o plăcintă cu căpșuni, cu blat aromat și fraged, care merge de minune cu puțină înghețată de vanilie sau de ciocolată. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
Aluat
-340 gr de făină albă
-130 gr de unt rece
-30 gr de zahăr alb
-65 ml de lapte bătut rece
-3 gr de sare
Umplutură
-700 gr de căpșuni spălate și tăiate în două
-65 gr de zahăr alb
-45 gr de zahăr brun
-30 gr de amidon
-30 ml de zeamă de lămâie
-un praf de sare
-un praf de pudră de ghimbir
Topping plăcintă
-1 ou mare
-10 gr de zahăr alb
Mod de preparare:
Se amestecă într-un bol făina, sarea și zahărul, apoi se adaugă și untul tăiat cuburi și se amestecă foarte bine cu ajutorul degetelor. Treptat se adaugă și laptele bătut. Se pune aluatul creat pe o suprafață curată și se frământă puțin. Se împarte în două și se întinde până se formează două discuri, unul mic și unul mare. Se învelesc cele două în folie de plastic și se bagă la frigider pentru aproximativ o oră.
Pentru umplutură se amestecă într-un bol toate ingredientele și se lasă la odihnit pentru aproximativ 15 minute. Într-o tavă rotună se pune hârtie de copt și se întinde discul cel mare de aluat, astfel cât să acopere fundul și pereții tăvii. Umplutura se adaugă în tavă, peste aluat, iar celălalt disc se taie fâșii lungi și se așeazp peste umplutură (exact ca în poză).
Se bate un ou cu zahăr și se unge aluatul de sus al plăcintei. Se pune plăcinta la cuptor la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute, apoi se reduce temperatura la 175 de grade și se mai lasă în cuptor pentru 30 de minute.
Se scoate din cuptor, se lasă la răcit și se servește simplă sau alături de înghețată de vanilie sau de ciocolată.
Citește și: Plăcintă cu mere glazurată. Rețeta pe gustul tuturor