Plăcintă americană cu afine. Rețeta îndrăgită de toți membrii familiei
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 01.05.2022 la 12:04
Actualizat pe 01.05.2022 la 12:04
Afinele s-au dovedit a fi un aliment extrem de benefic pentru sănătatea noastră. Dacă nu îți place sau dacă te-ai săturat să le mănânci așa cum sunt, simple, ei bine, noi îți prezentăm cea mai delcioasă rețetă de plăcintă americană, tradițională, plină de afine. E ușor de făcut și este pe placul tuturor!
- Cu ce poți înlocui afinele
- Cea mai gustoasă rețetă
- Pe placul întregii familii
Sezonul afinelor este la începutul verii, însă dacă doriți să preparați acest desert și în restul timpului, puteți folosi fructe de pădure congelate. Afinele proaspete, de sezon, rămân cele mai potrivite pentru această rețetă.
Plăcintă americană cu afine
Plăcinta cu afine de casă are o crustă perfect crocantă. Pentru că are o umplutură groasă, proaspătă și delicioasă, cu această rețetă îți poți impresiona atât musafirii, cât și membrii familiei. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Ingrediente:
- - aluat de plăcintă
- - 130-150 grame de zahăr granulat, ajustat în funcție de dulceața fructelor de pădure
- - 30 de grame de amidon de porumb
- - 2 lingurițe coajă de lămâie
- - ienibahar măcinat
- - scorțișoară măcinată
- - sare
- - 900 grame afine proaspete
- - 1 lingură de unt
- - 1 gălbenuș de ou
- - 1 lingură smântână
Mod de preparare:
Întindeți jumătate din aluatul de plăcintă într-un vas. Pentru a preveni lipirea aluatului și pentru a asigura o grosime uniformă, rulați din centrul aluatului spre exterior. Verificați dimensiunea corectă răsturnând forma de plăcintă peste aluat. Aluatul ar trebui să fie cu aproximativ 2 centimetri mai mare decât vasul.
Puneți-l în tava de plăcintă, apoi tăiați aluatul până la 3-4 centimetri de marginea vasului. Dați la frigider în timp ce ne ocupăm de umplutură. Se amestecă zahărul, amidonul de porumb, coaja de lămâie, ienibaharul, scorțișoara și sarea într-un castron mare. Adăugați afinele și amestecați ușor.
Transferați umplutura de afine în crusta de plăcintă pregătită. Dați la frigider câteva zeci de minute. Întindeți a doua jumătate de aluat și tăiați în fâșii de 2 centimetri. Așezați cinci fâșii peste plăcinta umplută, paralele și la distanță egală una de cealaltă.
Repetați până când plăcinta a fost acoperită cu o crustă de aluat. Amestecați gălbenușul de ou și smântâna, apoi ungeți aluatul de plăcintă. Presărați o lingură de zahăr grosier peste crustă. Dați plăcinta la frigider 20 de minute sau congelați timp de 5 minute înainte de coacere.
Încingeți cuptorul la 250 de grade. Coaceți plăcinta pe o foaie de copt timp de 20 de minute, reduceți temperatura la 200 de grade, apoi continuați să coaceți timp de 35 până la 45 de minute sau până când crusta este aurie.
Dacă în timpul coacerii crusta începe să se rumenească prea mult, acoperiți cu folie de aluminiu și continuați să coaceți până când este gata. Poftă bună!
Citește și: Rețete din resturi de friptură. Rulada, plăcintă, chiftele și alte idei