Rețete din resturi de friptură. Rulada, plăcintă, chiftele și alte idei
Publicat pe 25.04.2022 la 17:00 Actualizat pe 25.04.2022 la 17:00
Odată cu trecerea sărbătorilor pascale, mulți dintre noi avem încă frigiderul plin, deoarece mâncarea nu s-a consumat în totalitate. Dacă vrei să fii creativ și să încerci noi rețete din resturile de friptură, ei bine, aici vei găsi câteva delicatese care te vor da pe spate. Iată ce rețete poți face din resturile de friptură!
- Rețete din resturi de friptură
- Ruladă, plăcintă, chiftele și alte idei
Dacă mâncarea din ziua de Paște nu s-a consumat în totalitate, nu îți face griji, deoarece poți face multe alte rețete gustoase, care te vor surprinde. Iată ce preparate poți găti din resturile de friptură!
Ruladă cu resturi de friptură
Ingrediente
400 g aluat foietaj
300 g friptură de miel
5 ouă fierte
3 ouă crude
400 g spanac fiert(tocat)
100 g șuncă de casă(de porc)
5 fire ceapă verde
3-4 fire usturoi verde
100 g cașcaval
1 lingură unt
2 linguri ulei
5-6 rosii cherry
sare
piper
Mod de preparare
Șuncă o tăiem felii și o rumenim în unt și ulei pe toate părțile. Friptura o tăiem cubulețe mici sau o dăm prin mașina de tocat, iar ceapa și usturoiul verdele le tocăm mărunt. Roșiile tăiate în patru, iar cașcavalul îl dăm pe răzătoarea mică.
În tigaia în care am rumenit șunca, adăugăm ceapa și usturoiul, tocate și le lăsăm la înmuiat. La sfârșit se adaugă roșiile, apoi adăugăm spanacul fiert și tocat.
Adăugăm un polonic de supă și se lasă la fiert până în momentul în care scade zeama. Apoi adăugăm friptură, cele trei ouă crude și cașcavalul, iar apoi amestecăm. În funcție de gust punem sarea și piperul.
Aluatul dezghețat se va întinde pe o folie, iar peste ea se va întinde umplutura de spanac. Pe una dintre laturi se vor așeza ouăle fierte și decojite. Rulada se va rula cat mai puternic și se va așeza într-o formă de chec. Se va unge cu puțin unt, iar la sfârșit se va presării deasupra cu susan negru. Tava se va băga în cuptor până se va rumenii rulada la 180 °C, cam 30 40 de minute.
Chiftele din resturi de friptură
Ingrediente
250 g resturi de carne
100 g costiță afumată făra os
2 ouă
1 lingură pesmet
250 g ulei
sare
piper
sos
alb
Mod de preparare
Se dau prin mașină resturile de carne și se adaugă costița afumată. Se prepară un sos alb cât mai legat și se adaugă un ou, după care se amestecă carnea tocată cu sare și piper, după gustul fiecăruia.
Se lasă la răcit, iar cu o lingură înmuiată în apă se ia din compoziție cantitatea pentru o chiftea. Se va da prin ou bătut și prin pesmet și se vor prăjo până vor ajunge la culoarea auriu închis.
Plăcintă cu resturi de friptură
Ingrediente
400 gr aluat foietaj
500 gr friptură de porc, de pasăre, sau de vită
1 ceapă
1 morcov
1 ardei
1 lingură ulei
2 ouă
cimbru și busuioc
sare și piper
susan alb și negru
Mod de preparare
Aluatul foietaj se lasă la decongelat, iar în tot acest timp se vor pregăti ingredientele necesare pentru umplutură. Se va pune uleiul la încins, iar legumele tocate mărunt se vor căli, cât să se amestece gusturile. Se stinge focul, iar legumele călite se vor lăsa la răcit.
Friptura se va tăia în cuburi mici și se va pune în tigaie peste legume, după ce s-au temperat. Se va pune un ou întreg și albușul de la altul, și câteva condimente, sare, piper, cimbru și busuioc, iar la final se va omogeniza compoziția.
Amestecul de carne și legume se rulează în foaia de aluat. Se unge aluatul foietaj cu gălbenuș de ou și se presară pe deasupra susan alb și negru.
Tochitură cu resturi de friptură
Ingrediente
Mod de preparare
400 g macră de porc
400 g fleică
1-2 linguri ulei sau o lingură cu untură
3-4 căței de usturoi
sare
piper
100 ml vin
Mod de preparare
Se taie toată carnea cubulețe și se pune totul într-o tigaie destul de încăpătoare și se întorc în momentul în care se rumenesc. Se condimentează și se adaugă treptat apă sau vin, iar apoi se lasă la fiert până când carnea devine moale.
Usturoiul se toacă mărunt și se pune în tochitură, iar apoi se pune sarea și piperul după gust și se mai lasă puțin pe foc.
Cât timp sunt bune resturile de friptură
Resturile din friptură pot fi folosite pentru a face alte feluri de mâncare, însă acestea nu pot fi folosite foarte târziu, deoarece carnea se va strica și nu va mai fi bună. După ce v-au rămas resturile de friptură, ar fi indicat să le folosiți în primele zile pentru preparatele pe care vi le doriți.
Citește și: Rețetă de supa bețivanului. Un preparat gustos, după sărbătorile Pascale