Rețetă de supa bețivanului. Un preparat gustos, după sărbătorile Pascale
Publicat pe 25.04.2022 la 15:30 Actualizat pe 25.04.2022 la 15:31
Rețeta de supa bețivanului este un preparat perfect, după ce au trecut sărbătorile Pascale. Este foarte ușor și nu va pica deloc greu, iar timpul tău în bucătărie va trece cât ai clipi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara-o!
- Rețetă de supa bețivanului
- Un preparat gustos, după sărbătorile Pascale
Rețeta de supa bețivanului este un preparat perfect, după sărbătorile Pascale. O poți servi împreună cu întreaga familie și este foarte ușor de preparat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Ingrediente
400 g varză murată
200 g costiță
200 g cârnat afumat
40 g untură
50 g făină
1 ceapă roșie mică
5 lg smântână
1-2 foi de dafin
Boia de ardei
1-2 căței de usturoi
sare
zeamă de lămâie
Mod de preparare
Varza murată se taie mic și se pregătește, iar apoi se toarnă 2 litri de apă rece peste, și se adaugă foile de dafin, costița și cârnatul afumat. Toate aceste ingrediente, într-o oală mare, iar apoi se fierb până se înmoaie și vor fi gata.
Între timp, se face o prăjeală aurie din untură, făină, ceapă tocată mărunt, usturoi și boia de ardei. Când ceapa este aurie, se dă de pe foc, iar totodată se scot și foile de dafin din supă, costița, și cârnatul.
Prăjeala se pune în oala cu zeamă și se pune la fiert foarte bine. Sarea se pune după gust și zeama de lămâie. În momentul în care e gata, se pune înapoi costița dezosată și tăiată cubulețe și cârnatul mic rondele. În momentul în care se servește se pune smântâna și zeama de lămâie.
După ce ați urmat pașii de mai sus, supa este gata și poate fi servită alături de familie. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de supă cremă de fenicul. Cel mai delicios preparat de post