Rețetă de prăjitură cu dovleac. Un preparat pentru întreaga familie
Publicat pe 24.04.2022 la 17:56 Actualizat pe 24.04.2022 la 17:56
Rețeta de prăjitură cu dovleac este un preparat pentru întreaga familie care nu va da greș niciodată. Dacă îți este poftă de ceva dulce și rapid, acesta esta desertul perfect. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
- Rețetă de prăjitură cu dovleac
- Un preparat pentru întreaga familie
Dacă îți este poftă de un desert și nu știi ce să pregătești, ei bine, rețeta de prăjitură cu dovleac este un preparat pe cinste și te poți bucura cu întreaga familie de această delicatesă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
Ingrediente
80 g făină
Pentru glazură
zeama de la o lămâie
1 lingurita scorţişoară
50 g zahăr pudră
100 ml frişcă
Pentru umplutură
700 g dovleac (pulpă fără seminţe)
puţină sare
făină şi grăsime pentru tapetat tava
2 linguri lapte
125 g unt
70 g nuci
30 g zahăr pudră
1 lingurita praf de copt
250 g făină
Pentru aluat
80 g zahăr tos
30 g nuci măcinate
60 g unt sau margarină
Mod de preparare
Se pune într-un bol făina, se face o adâncitură în mijloc şi se pun toate ingredientele. Se amestecă bine până se obţine o cocă uşor de modelat şi se bagă la frigider pentru aproximativ o oră.
Între timp se pregăteşte dovleacul. Se taie bucăţi mari şi se pune la fiert cu apă şi puţină sare. După ce s-a fiert, se scoate din apă şi se lasă să se scurgă. Se zdrobeşte cu telul sau cu blenderul şi se amestecă cu frişca, zeama de lămâie şi scorţişoara.
Se tapetează forma cu unt şi cu făină, se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180 ºC, se întinde coca pe formă, se pune umplutura şi se bagă la cuptor.
Se pregăteşte şi glazura din aluat fraged. Se amestecă toate ingredientele şi se formează un aluat care se dă pe răzătoare. Se scoate plăcinta din cuptor şi se presară aluatul ras pe toată suprafaţa, apoi se mai bagă în cuptor aproximativ 15 minute. După ce se scoate din cuptor, prăjitură cu dovleac se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.
După ce ați urmat aceși pași, desertul este gata și poate fi servit alături de cei dragi. Poftă bună
Citește și: Rețetă de prăjitură cu cafea. Un desert delicios pentru masa de Paște