Rețetă de prăjitură cu cafea. Un desert delicios pentru masa de Paște
Publicat pe 23.04.2022 la 00:17 Actualizat pe 23.04.2022 la 15:48
Mai sunt doar două zile până la Sărbătorile Pascale, iar gospodinele se pregătesc intens pentru masa de Paște. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu preparate delicioase, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu cafea, un desert delicios și pe placul tuturor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de prăjitură cu cafea
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Gospodinele se pregătesc intens pentru masa de Paște, iar preparatele culinare se găsesc deja în locuința lor. Dacă vrei să-ți surprinzi musafirii, dar și familia cu un desert delicios, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu cafea, care cu siguranță va fi pe placul tuturor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de prăjitură cu cafea
Ingrediente:
Blat:
- 150 gr faina
- 6 albusuri
- 85 gr nuca și alune
- 100 gr zahar
- 5 gr praf de copt
- 10 gr zahar vanilat
- 1 praf de sare
- ulei pentru tava
Crema:
- 6 galbenusuri
- 150 gr zahar pudra
- 3,6 gr cafea solubila
- 350 ml frisca
- 10 gr vanilie
- 10 gr gelatina și 25 ml apa
Decor:
- 100 gr ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Pentru blat batem albușurile spumă cu un praf de sare și adăugăm treptat zahărul vanilinat, zahărul și mixam până când omogenizăm tot. Făina se amestecă cu alunele și nuca măcinată și adăugăm praful de copt. Amestecăm totul până obținem o compoziție omogenă.
Punem compoziția într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt și o băgăm la cuptor pentru 10 minute până când aceasta capătă o culoare aurie, iar apoi îl lăsăm să se răcească complet.
Pentru cremă punem într-un vas galbenusurile cu zahărul pudră și cafeaua solubilă, iar apoi punem la baie de abur și amestecăm până când compoziția devine groasă. O luăm de pe foc și adăugăm zahărul vanilat și lăsăm să se răcească complet. Gelatina obținută se amestecă cu apa și se lasă 10 minute să se hidrateze, iar apoi o topim pe baie de abur cat să devină călduță și să se dizolve.
Compoziția de cafea o amestecăm cu gelatina topită și frișca bătută spumă. Lăsăm două minute ,iar apoi o așezăm pe blat într-un strat uniform și o băgăm la rece pentru o oră, iar mai apoi puteți răzui ciocolata pe toată suprafața. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de cotlet de miel cu ierburi. O friptură specifică mesei festive de Paște