Rețetă de cotlet de miel cu ierburi. O friptură specifică mesei festive de Paște
Publicat pe 22.04.2022 la 21:39 Actualizat pe 22.04.2022 la 21:39
Mai este doar o zi până la prima zi de Paște, iar gospodinele se pregătesc mâine să facă friptura pentru sărbătoare. V-am pregătit o rețetă ideală pentru masa festivă, și anume, cotletul de miel cu ierburi. Este un preparat cu adevărat delicios!
- Rețetă de cotlet de miel cu ierburi
- Preparat specific mesei festive de Paște
Rețeta de cotlete de miel cu ierburi este un preparat care nu durează deloc mult și arată excepțional pe masa festivă de Paște, iar gustul te va face să te lingi pe degete. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-1 kg de cotlete de miel
-cimbru
-sare
-piper
-oregano
-mentă uscată
-3-4 linguri de ulei de măsline
-800 gr de cartofi noi
-4 bucăți de roşii cherry
-5-6 căţei de usturoi
-100 gr de unt
Mod de preparare:
Curățați usturoiul și puneți-l într-un bol mai înalt, adăugând ulei, sare, piper, oregano, cimbru și mentă peste el. Pasați ingredientele de mai sus și ungeți cotletele de miel, apoi lăsați la macerat pentru câteva ore. Spălați și fierbeți cartofii, apoi când sunt fierți suficient, scurgeți zeama, curățați și feliați. Trageți în unt cartofii și presărați cu sare, oregano și piper, apoi băgați în cuptor pentru aproximativ trei sau patru minute, asta doar pentru a prinde crustă. Dați cotletele de miel aromate la cuptor până se rumenesc, apoi serviți alături de cartofi și roșii cherry.
Citește și: Drob cu pui şi legume. Cel mai delicios preparat pentru masa de Paște