Tiramisu cu căpșuni. O rețetă specială pentru întreaga familie
Publicat pe 23.04.2022 la 22:15 Actualizat pe 23.04.2022 la 22:18
Vrei să le pregătești celor dragi ție un desert, dar nu mai ai idei? Noi îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru un tiramisu cu căpșuni. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare. Acest preparat este special pentru întreaga familie și cu siguranță că vei primi cele mai bune laude din partea pofticioșilor.
- Cum se pregătește tiramisu cu căpșuni
- De ce ingrediente avem nevoie
Îți dorești să-i suprinzi pe cei dragi ție cu un desert delicios, dar nu mai știi ce să mai gătești? Noi venim în ajutorul tău și îți prezetăm cea mai simplă rețetă pentru tiramisu cu căpșuni. De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert, dar și care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos și cu siguranță că îți vei surprinde familia și prietenii cu un preparat delicios, la care nici măcar nu se gândeau.
Rețetă de tiramisu cu căpșuni
Ingrediente
- 250 g mascarpone
- 3 linguri de zahăr
- 500 g pișcoturi
- 1 fiolă esență de lămâie
- 350 ml limonadă
- 400 g căpșuni
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 2 fiole esență de vanilie
Modul de preparare
Pentru început, spălăm bine căpșunile, iar peste ele turnăm zahăr, într-un bol. Le lăsăm așa pentru o oră, iar apoi le pisăm bine ori le amestecăm cu un blender.
Batem smântâna cu zahărul și vanilie, iar apoi le amestecăm cu un mixer. Adăugăm și mascarpone, treptat. Stoarcem o lămâine pe care o punem peste zahărul vanilat și estența de vanilie, după care diluăm amestecul cu puțină apă caldă.
Înmoaie, pe rând, pișcoturile în limonată, după care le punem pe fundul tăvii. Întindem un strat de piure de căpșuni peste și jumătate de cremă peste.
Adăugăm încă un strat de pișcoturi înmuiate în limonadă. Întindem restul de piure deasupra alături de cremă și decorăm după bunul gust. Lăsăm tiramisul la frigider între 30 de minute și 3 ore, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tiramisu ,,10 minute". Un desert pe gustul tuturor