Tartă cu afine și portocale. Rețeta copilăriei
Publicat pe 18.04.2022 la 23:59 Actualizat pe 18.04.2022 la 23:59
Tarta cu afine și portocale cu siguranță îți va trezi amintiri din copilărie. Această rețetă este extrem de delicioasă și simplu de preparat. Combinația gustului intens de afine și prospețimea portocalelor dă un plus de savoare acestui preparat minunat.
- Rețeta de tartă cu afine și portocale
- Este delicioasă și se prepară simplu și rapid
Rețeta de tartă cu afine și portocale trebuie să o știi din vremea copilăriei, când bunica o prepara cu drag pentru întreaga familie, Este gustoasă, simplă și rapidă. Iată de ce ai nevoie pentru ea.
Ingrediente
1 pachet aluat fraged, congelat
¼ cană suc de portocale
680 g afine fără zahăr, congelate
8 linguri zahăr tos
½ linguriță piper
1/8 nucșoară
3 linguri amidon de porumb
Mod de preparare
Se dezgheață aluatul și se lasă 30 de minute la temperatura camerei. Se încălzește cuptorul la 180°C. Se presează ușor aluatul cu degetele pe fundul și pe părțile laterale ale unei tăvi de tartă cu diametrul de 23 cm, care are fundul detașabil. Se înțeapă aluatul de pe fundul tăvii cu o furculiță și se căptușește aluatul cu folie de aluminiu. Se coace tarta 10 minute sau până se rumenește. Se răcește pe un grătar. Între timp, într-o cratiță, se amestecă afinele, sucul de portocale, 6 linguri de zahăr tos, piperul și nucșoara și se pun la fiert. Când fierb, se lasă focul mic și se fierb 5 minute. Într-un castronel, se amestecă restul de 2 linguri de zahăr tos și amidonul de porumb. Se toarnă amestecul cu amidon în fructele de pădure și se fierbe 2 minute sau până când amestecul de fructe de pădure se îngroașă. Se lasă la răcit amestecul de afine la temperatura camerei, apoi se toarnă în tarta coaptă. Se ține tarta la frigider 1 oră înainte de a fi servită. Poftă bună!