Pască în trei straturi. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
Publicat pe 18.04.2022 la 20:21 Actualizat pe 18.04.2022 la 20:21
Am intrat în Săptămâna Mare a Paștelui, iar gospodinele sunt în căutare de cât mai multe rețete speciale pentru masa sfântă din ziua Învierii Domnului. Dacă până acum ai făcut pască în mod tradițional și ai folosit o rețetă clasică, este timpul ca anul acesta să schimbi foaia. Rețeta de pască în trei straturi este genial de gustoasă și numai bună pentru masa de Paște. Dacă ai invitați la masă, îi vei lăsa cu gura căscată.
- Pasca în trei straturi
- Rețeta este perfectă pentru masa de Paște
Rețeta de pască în trei straturi va cucerii pe orice va degusta acest preparat. Invitații vor rămâne plăcut surprinși și cu siguranță îți vor cere rețeta. Se prepară la fel de simplu ca cea clasică, dar impactul este unul wow. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară.
Ingrediente
Pentru stratul de brânză avem nevoie de
4 ouă
150 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
3 linguri făină
600 g brânză de vaci (dată prin sită, iese mai cremoasă )
100 g stafide
Pentru stratul de smântână folosim
4 gălbenușuri
150 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
500 g smântână mai grasă
40 g făină (2 linguri mai pline)
3 linguri cacao
Pentru bezea
4 albușuri
150 g zahăr
10 linguri nucă măcinată
Mod de preparare
Întâi pregătim smântâna: punem mălai într-un bol, punem deasupra un tifon împăturit în trei, punem smântâna în tifon și lăsăm la rece, măcar 8 ore. Presupunem că s-au scurs cele 8 ore așa că mixăm ouăle cu zahărul și zahărul vanilat, bine-bine, iar când ouăle și-au dublat volumul adăugăm făina. Amestecăm cu grijă după care încorporăm ușor brânza și stafidele. Turnăm compoziția într-o formă detașabilă, cu diametrul de 23 cm, tapetată cu hârtie de copt și coacem timp de 40 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncalzit. Ne ocupăm de al doilea strat: mixăm bine gălbenușurile cu zahărul pudră și zahărul vanilat, până devin o cremă spumoasă. Adăugăm smântâna, apoi încorporăm treptat făina amestecat cu cacaua, treptat. Amestecăm cu grijă. După ce s-au scurs cele 40 de minute, scoatem forma din cuptor și turnăm compoziția cu smântâna peste stratul de brânză; nivelăm și dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute. Mixăm apoi albușurile, spumă, după care încorporam și zahărul câte o lingură, pe rând. În bezeaua obținută punem și nuca măcinată, amestecând ușor, pentru încorporare. Scoatem forma din cuptor, prelungim Înălțimea tăvii ajutându-ne de o bandă de hârtie de copt și turnăm bezeaua. Coacem, la 170 de grade, timp de 30 de minute. Oprim cuptorul și scoatem pasca din cuptor. înlăturăm inelul formei de copt și hârtia și lăsăm pasca să se răcească. Poftă bună!