Cum faci cea mai bună ciulama de ciuperci de post. Rețeta care e gata în doar câteva minute
Dacă în această perioadă te numeri printre persoanele care țin post, atunci această rețetă de ciulamaua de ciuperci s-ar putea să fie pe placul tău. Vezi în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara, dar și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi.
- Ciulama de ciuperci de post, o rețetă simplă
- E gata în doar câteva minute și nu necesită prea mult efort
- Care sunt ingredientele de care ai nevoie și care este modul de preparare
Dacă ai rămas în pană de idei și chiar nu îți trece prin cap ce ai putea să mai gătești, ai putea să iei în considerare această rețetă de ciulama de ciuperci de post, cremoasă și rapid de preparat.
Cum faci cea mai bună ciulama de ciuperci de post
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 2 linguri ulei
- 2-3 linguri făină
- sare
- piper
- mărar şi pătrunjel verde
Mod de preparare:
-se curăță și se spală ciupercile, iar apoi se fierb în apă cu sare.
- se scurg şi se pun din nou la fiert în 1,5 l de apă.
- se adaugă ceapa, morcovii şi păstârnacul, toate curăţate şi spălate.
- când sunt bine fierte legumele şi ciupercile, se sărează şi se dau la rece, scrie dcnews.ro.
- se pune uleiul la încins, apoi se căleşte făina numai 1-2 minute, doar cât să se îngălbenească uşor.
- se stinge cu supă strecurată, adăugată în porţii mici, amestecând de fiecare dată să nu se formeze cocoloaşe.
- când devine de consistenţa smântânii, se adaugă ciupercile fierte şi tăiate felii.
- se mai lasă să clocotească 5-10 minute, amestecând să nu se prindă de fundul vasului.
Se potriveşte la gust cu sare, piper şi verdeaţă.
Poftă bună!