Rețetă de tocăniță de ciuperci cu cartofi dulci. Un preparat gustor pentru perioada postului
Publicat pe 21.11.2023 la 15:20 Actualizat pe 21.11.2023 la 15:20
Ne aflăm în perioada de post a Crăciunului și dacă îți dorești să gătești ceva de post, dar nu ai idee ce, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru tocănița de ciuperci cu cartofi dulci. Este un preparat gustos și care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de tocăniță de ciuperci cu cartofi dulci
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de tocăniță de ciuperci cu cartofi dulci este simplu de pregătit și are un gust cu adevărat delicios. Această mâncare este bogată în arome și texturi și reprezintă o opțiune delicioasă pentru masa de post. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat gustos!
Rețetă de tocăniță de ciuperci cu cartofi dulci
Ingrediente:
-500 g de ciuperci
-3 cartofi dulci
-1 ceapă mare
-2 căței de usturoi
-1 ardei gras
-1 conservă de roșii cuburi sau roșii proaspete tocate
-1 lingură de pastă de tomate
-1 linguriță de cimbru uscat
-1 linguriță de oregano uscat
-1 lingură de ulei de măsline
-sare
-piper
-frunze proaspete de pătrunjel
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare se încinge uleiul de măsline și se călește ceapa tocată mărunt și usturoiul pisat până în momentul în care ambele legume devin aurii. Se adaugă ardeiul gras și ciupercile tăiate foarte bine. Se călesc timp de 5-7 minute sau până ciupercile eliberează lichid și se înmoaie.
Se adaugă cartofii dulci tăcaiți cubulețe și roșiile cuburi sau roșiile proaspete tocate. Se amestecă totul foarte bine, apoi se adaugă pasta de tomate, cimbrul, oregano, sare și piper după gust.
Se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20 de minute sau până când cartofii dulci sunt moi. Se mai adaugă condimente, iar tocănița de ciuperci cu cartofi dulci este gata. Se decorează cu frunze proaspete de pătrunjel și se servește cu pâine prăjită. Poftă bună!
Citește și: Pește la cuptor cu sos de roșii. O rețetă simplă și delicioasă, ideală pentru zilele cu dezlegare