Rețetă de tocăniță de ciuperci. Un preparat de post și ușor de făcut
Publicat pe 29.03.2023 la 09:24 Actualizat pe 29.03.2023 la 09:24
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, noi îți dezvăluim un preparat de post delicios pe care îl poți face în doar câțiva pași. Rețeta de tocănița de ciuperci este delicioasă și poate fi servită alături de mămăliguță. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de tocăniță de ciuperci
- Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețeta de tocăniță de ciuperci se pregătește rapid și este pe placul tuturor. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și să urmărești toți pașii. Este o rețetă de post și nu ai cum să dai greș atunci când o vei prepara. Iată cu ce trebuie să începi!
Rețetă de tocăniță de ciuperci
Ingrediente:
- 500 de grame de ciuperci proaspete
- 2 linguri de ulei
- 2-3 fire de ceapă verde
- pătrunjel
- sare și piper după gust
- 300 de ml de lapte rece
- 1 lingură de făină
Mod de preparare:
Spălăm ciupercile și le punem la scurs într-o strecurătoare, iar mai apoi tocăm trei fire de ceapă verde. Într-o cratiță punem uleiul și o bucățică de unt și lăsăm să se încingă, iar mai apoi călim ceapa și adăugăm un praf de sare.
Ceapa trebuie doar rumenită fără să se ardă, iar mai apoi adăugăm ciupercile tocate mărunt și le lăsăm 4-5 minute fără capac. Amestecăm bine mai adăugăm sare și piper după gust. Focul trebuie lăsat la mediu.
Acoperim cratița cu un capac, iar într-o cană mare punem o lingură de făină în 250 ml de lapte rece. Laptele se toarnă treptat și se freacă bine făina din cană. Turnăm acest amestec peste tocăniță și amestecăm bine până când tocănița se leagă. Dacă sosul este prea gros atunci se mai poate adăuga puțin lapte rece. Se mai lasă tocănița pe foc pentru câteva minute, iar mai apoi se poate servi alături de mămăliguță.
Citește și: Rețetă de pandișpan cu vișine. Desertul de post pe care îl vei adora