Rețeta de gogoși cu dovleac. Sunt perfecte pentru perioada de post
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 21.11.2023 la 08:48
Actualizat pe 21.11.2023 la 08:48
Gogoșile sunt delicioase și perfecte pentru toată lumea. Ele se prepară foarte simplu și se pot încadra ușor ca desert de post, în combinațiile ideale. Dacă le vei prepara cu dovleac, vei obține o aromă desăvârșită, ideală în această perioadă.
- Rețeta de gogoși cu dovleac
- Sunt perfecte pentru perioada de post
Gogoșile cu dovleac sunt delicioase și pot fi pregătite foarte ușor. Ai nevoie de puține ingrediente, iar rezultatul va fi cel mult așteptat. Pentru umplutură, poți folosi diverse tipuri de dulceață sau gem, în funcție de preferințe, iar gustul va fi unul demențial. În perioada de post sunt ideale, astfel că toată lumea le poate consuma.
Ingrediente
- 10 gr drojdie
- esență de vanilie sau rom
- un vârf de sare
- coaja de lămâie
- 250 ml apă caldă
- 1 vârf de cuțit de turmeric
- coajă de portocala
- 650 gr faină
- Piure de dovleac
- 1 dovleac de aproximativ 1 kg ( veți obține doar 500 gr de piure)
- 150gr zahăr
- scorțișoară
- 80 ml apa
Mod de preparare
Dovleacul se curăță de coajă, apoi se taie pe pe jumătate. Semințele se vor scoate cu ajutorul unei linguri, apoi leguma se taie în cubulețe. Separat, într-o oală se pune zahărul și se lasă pe foc până devine caramelizat. Se adaugă și bucățelele de dovleac, scorțișoara și apa, apoi rămâne pe foc. După câteva minute, se pasează totul cu ajutorul unui mixer.
Când piureul s-a răcit, se pune într-un bol și se adaugă toate celelalte ingrediente, în afară de drojdie și făină. După ce se amestecă bine, se pune drojdia diluată anterior în apă caldă împreună cu făina și se frământă aluatul pe care îl vom lăsa la dospit timp de o oră, acoperit cu un prosop.
Când a trecut timpul, aluatul se împarte pe din două și se întinde bine, fără să fie subțire. Se taie aluatul cu ajutorul unui inel metalic sau o ceașcă și se mai lasă la dospit 30 de minute. Urmează să se prăjească în ulei încins, pe fiecare parte, până se rumenesc. Când sunt gata se pot umple cu dulceață sau gem și se adaugă zahăr pudră.
CITEȘTE ȘI: Tort din biscuiți. Rețetă delicioasă de post