Prăjitură cu dovleac și struguri. O rețetă ideală pentru zilele de toamnă
Publicat pe 18.10.2023 la 17:53 Actualizat pe 18.10.2023 la 17:53
În cazul în care te gândești să îți surprinzi prietenii și familia cu un desert delicios de toamnă, dar chiar nu mai știi ce să mai gătești, noi venim cu o soluție care poate fi potrivită pentru tine. Iată cea mai simplă și rapidă rețetă de prăjitură cu dovleac și struguri. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de prăjitură cu dovleac și struguri
- Ingrediente
- Mod de preparare
Toamna aduce cu ea o multitudine de arome și gusturi reconfortante, iar o prăjitură cu dovleac și struguri se potrivește perfect pe lista de rețete de sezon. Iată cum poți pregăti acest desert delicios, pas cu pas.
Rețetă de prăjitură cu dovleac și struguri
Ingrediente pentru blat
- o portocală
- o linguriţă scorţiţoară
- un plic praf de copt
- 3 linguri pesmet
- 4 căni de dovleac plăcintar
- 200 g zahăr
- 250 ml ulei
- 5 căni făină
- 350 g struguri
Ingrediente pentru jeleu
- zeamă de la o lămâie
- un pliculeţ sare de lămâie
- o cană de apă
- 5 căni de dovleac
- 250 g zahăr
Modul de preparare
Pentru a crea blatul delicios, începe prin a amesteca zahărul cu uleiul într-un vas. Apoi, adaugă dovleacul ras, coaja rasă de portocală, făina cernută, scorțișoara, sucul de portocală și praful de copt. Combinația de arome va face blatul adevărat deosebit.
Toarnă această compoziție minunată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Iar pentru a adăuga un plus de savoare, pregătește strugurii: treci boabele prin pesmet pentru a absorbi excesul de umiditate și apoi așează-le cu grijă deasupra compoziției.
Cu tavă pregătită, introduce prăjitura în cuptorul preîncălzit și coace-o la foc potrivit timp de aproximativ o oră. Prăjitura va căpăta o nuanță aurie și un miros îmbietor.
Când observi că este gata, scoate desertul din cuptor, iar apoi lasă-l câteva minute să se răcească. În acest timp, poți pregăti jeleul care va aduce o notă dulce și aromată. Fierbe un sirop din apă, zahăr și zeamă de lămâie, apoi adaugă dovleacul ras și o notă subtilă de sarea de lămâie.
Jeleul este secretul pentru a intensifica gustul prăjiturii. După ce jeleul s-a răcit, pasează-l în blender sau robot, până obții o pastă fină.
Ultimul pas este să toarni acest jeleu peste prăjitura răcită și să o introduci la frigider. Aici, prăjitura va deveni și mai savuroasă.
Citește și: Rețetă de melci cu nucă și miere. Un preparat delicios și ușor de făcut în doar câteva minute