Rețetă de prăjitură cu mălai și dovleac. Un desert special pentru zilele de weekend
Publicat pe 22.04.2023 la 23:46 Actualizat pe 22.04.2023 la 23:46
Îți dorești să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios în acest weekend, dar nu ai nicio idee, iar totodată nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie? Noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă de prăjitură cu mălai și dovleac. Un preparat special pentru momentele petrecute în familie. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare. Tot ce trebuie să faci, pas cu pas.
- Rețetă de prăjitură cu mălai și dovleac
- Ingrediente și mod de preparare
Dacă îți este poftă de ceva dulce, dar nu știi ce să mai gătești, pentru că te-ai plictisit de vechile rețete, prăjitura cu mălai și dovleac poate fi alegerea potrivită pentru tine. Acest preparat este rapid și nu vei fi nevoită să îți petreci prea multă vreme în bucătărie.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de rezultate. Cu siguranță că vei primi multe laude din partea pofticioșilor și probabil că vei repeta această rețetă.
Prăjitura cu mălai și dovleac este simplă și delicioasă, iar bineînțeles că poate fi alegerea potrivită și atunci când vine vorba de musafiri. Încearcă această rețetă și vezi dacă persoanele dragi din viața ta o îndrăgesc sau nu.
Rețetă de prăjitură cu malai și dovleac
Ingrediente
- o cană piure de dovleac
- o lingură coajă de portocală
- o lingură rom
- 4 linguri lapte
- 3 ouă
- 1/2 cană zahăr
- 1/2 cană făină
- 1/2 cană mălai măcinat foarte fin
Modul de preparare
Pentru început, se separă ouăle. Bateți gălbenușurile cu zahărul până se albesc. Se adaugă făina, mălaiul, piureul de dovleac, coaja de portocală, romul și laptele. Se amestecă bine toate ingredientele.
Adăugați albușurile puțin câte puțin la sfârșit, bătând ușor pentru a obține o prăjitură pufoasă și aerisită. Rezultatul este un aluat moale, ca de prăjitură. Se coace pe o tavă tapetată cu hârtie de cuptor timp de 40 de minute. Pentru piureul de dovleac, se fierbe dovleacul ras cu 2-3 linguri de ulei până când se înmoaie și se absoarbe sucul. Apoi se pasează într-un blender. Se macină făina de porumb într-o râșniță de cafea până se obține un praf fin.
Citește și: Rețetă delicioasă de sos pesto roșu. Cum să-l prepari la tine acasă