Rețetă de quiche cu ciuperci și șuncă. O gustare delicioasă și ușor de preparat
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 21.04.2023 la 16:17
Actualizat pe 21.04.2023 la 16:17
Dacă ești în pană de idei la capitolul rețete, poți încerca quiche cu ciuperci și șuncă. Preparatul provine din bucătăria franceză și este o rețetă versatilă, căci poate să conțină și altă umplutură.
- Rețetă de quiche cu ciuperci și șuncă
- O gustare delicioasă și ușor de preparat
Fie că e vorba de tarta dulce sau sărată, rețeta de quiche se prepară rapid și poate fi gustarea ideală pentru întreaga familie. Tarta cu ciuperci și șuncă este o rețetă mai degrabă simplistă, dar la care se pot adăuga și alte ingrediente, precum măsline, ardei ori ardei gras.
Rețetă de quiche cu ciuperci și șuncă
Pentru aluat:
- 100 gr unt
- 200 gr făină
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 2 linguri de apă rece
- un cub de unt pentru uns forma de copt
Pentru umplutură:
- 4-5 felii subțiri de șuncă presată
- 3-4 ciuperci
- 3-4 roșii cherry
- 2 ouă
- 2 linguri de smântână
- 50 gr de cașcaval sau mozzarella
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru început, se cerne făina, care trebuie amestecată cu un praf de sare. Mai apoi, se adaugă untul care trebuie să fie rece, împreună cu două ouă și se frământă. Inițial, aluatul va fi sfărâmicios, dar pe măsură ce este frământat, obții textura dorită.
Mai apoi, aluatul se pune într-o folie și se lasă la rece pentru jumătate de oră. După cele 30 de minute, aluatul poate fi întins în tava, care trebuie dinainte unsă cu ulei. Se pune mai întâi hârtia de copt în tavă, iar ca să previi obținerea unei forme deformate, poți să pui câteva boabe de fasole sau năut în tavă, înainte de a pune aluatul.
Aluatul trebuie lăsat la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius, iar mai apoi se poate pune umplutura. Mai apoi, boabele de fasole sau năut se scot din tavă, iar mai apoi, poate fi pregătită umplutura. Se pun bucățile de șuncă, ciupercile tăiate.
Se amestecă două ouă cu smântână, se adaugă sare și piper după gust, iar mai apoi se pune și cașcavalul ras. Se lasă la cuptor pentru un sfert de oră, la 180 de grade Celsius.
Citește și: Rețetă de paste cu broccoli. Un preparat delicios, sănătos și simplu