Rețetă de prăjitură cu foi de nucă. Un desert rapid și delicios pentru Paște
Publicat pe 14.04.2023 la 09:43 Actualizat pe 14.04.2023 la 09:43
Paștele se apropie cu pași repezi, iar dacă ai rămas în „pană” de idei și nu știi ce să mai gătești pentru această sărbătoare, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi îți sărim în ajutor și îți prezentăm un desert rapid și delicios. Este vorba despre rețeta de prăjitură cu foi de nucă. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de prăjitură cu foi de nucă
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de prăjitură cu foi de nucă este delicioasă și ușor de preparat. Este desertul care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Paște. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de acest preparat!
Rețetă de prăjitură cu foi de nucă
Ingrediente:
Pentru foi:
-10 albuşuri de ou
-300 gr de zahăr tos
-300 gr de nuci măcinate
-4 linguri de făină
Pentru cremă:
-10 gălbenuşuri de ou
-4 linguri de lapte
-4 pliculețe de zahăr vanilat
-300 gr de zahăr tos sau pudră
-250 gr de unt
Mod de preparare:
Într-un bol mare se amestecă albușurile cu un tel sau cu un mixer până când se întăresc și devin spumă. Se pune zahărul tos și se mixează foarte bine, după care se adaugă și nuca măcinată, dar și făina și se amestecă foarte bine. Din această compoziție se formează patru foi de prăjitură. Se dau foile la copt pe dosul tăvii, însă înainte trebuie unsă tava pe dos cu unt sau margarină și trebuie tapetată cu făină. Este de ajuns să lăsați foile la copt la temperatura de 150 de grade Celsius, pentru aproximative 10-15 minute.
Într-un alt bol mare se adaugă gălbenușurile cu zahărul vanilat și zahărul tos și se amestecă foarte bine. Se pun patru linguri de lapte peste această compoziție și se amestecă foarte bine. Bolul se pune la baie de aburi și se lasă pe foc până se topește zahărul, după care se pune această compoziție la răcit.
Într-un alt bol se pune untul și se amestecă un spuma, după care se adaugă peste gălbenușurile de ou. Se amestecă foarte bine totul până în momentul în care compoziția a devenit omogenă.
Pe fiecare foaie se pune cremă și se unge uniform, iar pe ultima foaie pe care se pune cremă, se rade ciocolată. Prăjitura cu foi de nucă este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea. Ingredientul secret pentru un desert delicios