Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea. Ingredientul secret pentru un desert delicios
![Bianca Cimpoi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/bianca-cimpoi-1667898384.jpg)
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 14.04.2023 la 08:16
Actualizat pe 14.04.2023 la 08:16
Dacă te numeri printre cei care vor să aibă pe masa de Paște pasca, dar nu știi cum să o gătești rapid, această rețetă te poate ajuta, asta pentru că desertul nu conține aluat, ceea ce reduce semnificativ timpul petrecut în bucătărie. Iată care este secretul lui chef Sorin Bontea.
- Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea
- Ingredientul secret pentru un desert delicios
Chef Sorin Bontea are câteva trucuri la care apelează atunci când pregătește pasca. Spre deosebire de cozonac, pregătirea aluatului pentru desertul delicios poate fi un pas mai dificil pentru majoritatea gospodinelor, asta pentru că trebuie să ții cont de câțiva pași pentru un aluat pufos.
Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea
Un lucru simplu de care nu trebuie să uiți atunci când pregătești pasca este să scoți din timp toate ingredientele de la frigider, astfel încât să fie la temperatura camerei. În acest mod, te asiguri că amestecul dintre ingrediente va avea consistența dorită.
Ingrediente:
- 700 g brânză de vaci
- 400 g smântână
- 4 ouă
- 1 lămâie
- 100 g griș
- 50 g făină
- 250 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 esențe de vanilie
- 200 g stafide
- 80 g unt
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă într-un bol zahărul cu ouăle, iar mai apoi se adaugă și zahărul vanilat. Se mixează pentru două minute. Ulterior, se adaugă brânza de vaci și se amestecă în continuare.
Treptat, se adaugă și smântâna, iar compoziția mai trebuie mixată pentru câteva minute. După acest pas, se pune untul și esența de vanilie, iar mai coaja de lămâie.
Se amestecă în continuare, iar după ce compoziția este omogenă, se adaugă câteva linguri de făină. Este bine ca acest ingredient să fie pus treptat, iar mai apoi se pune grișul și stafidele, care trebuie puse în apă caldă dinainte, pentru câteva minute.
După ce sunt puse și stafidele, pasca poate fi pusă în tavă, tapetată cu unt, făină și zahăr. Se pune amestecul în formă și se lasă la cuptorul preîncălzit pentru o oră - o oră și jumătate la 160 de grade. Mai apoi, după ce este gata, poate fi ornată fie cu zahăr pudră, ori cu fructe proaspete.
Citește și: Ce brânză se folosește la pască. Cum alegi ingredientele pentru cea mai gustoasă pască