Ce brânză se folosește la pască. Cum alegi ingredientele pentru cea mai gustoasă pască
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 11.04.2023 la 11:43
Actualizat pe 11.04.2023 la 11:43
Au mai rămas doar câteva zile până la Învierea Domnului, iar gospodinele au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru masa de Paști. Nelipsită de la o astfel de sărbătoare este, evident, pasca. Ce fel de brânză se folosește pentru acest desert tradițional și cum alegi ingredientele potrivite pentru a-l pregăti.
- Ce brânză se folosește la pască
- Cum alegi ingredientele pentru cea mai gustoasă pască
- Trucuri pentru cea mai gustoasă pască
Pentru cei mai mulți credincioși pasca este poate cel mai important preparat tradițional al Sărbătorii de Paşti. Fie că este preparată cu brânză sau cu smântână, cu ciocolată sau, mai nou, fără făină, după ouăle rosii, pasca reprezintă icoana alimentară a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.
Ce brânză se folosește la umplutura pentru pască
Potrivit tradiției, pasca de Paști se prepară în ajunul Învierii, mai exact în Joia Mare sau în Sâmbăta Mare.
Pentru a obține cea mai reușită pască este recomandat să folosiți brânză de vaci grasă și foarte bine scursă. Pentru a obține un preparat ca la carte evident, este important să alegeți și cea mai bună făină pentru aluat.
Dacă doriți să îi impresionați pe cei dragi și să puneți pe masă, de sărbători, o pască făcută cu aluat de cozonac, atunci este recomandat să folosiți o făină de înaltă calitate, făina superioară 000 pentru cozonac, albă, fină și pufoasă. Cu siguranță, dacă veți folosi acest ingredient veți obține o pască de invidiat, care-ți va aduce multe laude din partea celor care o vor degusta.
Trucuri pentru cea mai gustoasă pască
Odată cu trecerea timpului, rețeta de pască a evoluat, iar gospodinele desăvârșite au îmbunătățit-o de la un an la altul. În preznet, pasca tradițională se poate face cu ciocolată, cu brânză dulce, cu smântână, sau chiar fără aluat. Iată câteva trucuri de care ai putea ține cont dacă îți dorești să ai un preparat delicios.
1. Folosește făină de înaltă calitate, albă, finǎ şi pufoasǎ, fără aditivi sau amelioratori adăugați.
2. Amestecă drojdia cu zahăr și lapte călduț, apoi las-o la odihnit.
3. Pune 1 lingură de Griș din Grâu Raftul Bunicii dacă umplutura cu brânză e prea lichidă. Îi va da o consistență cremoasă.
4. Lasă aluatul să crească de două ori: o dată în vas și a doua oară în tava de copt.
Citește și: Rețetă de pască fără coacere. Cel mai delicios preparat pentru masa de Paște