Rețetă de pască cu aluat de pandișpan. Desertul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște
Publicat pe 19.04.2022 la 09:30 Actualizat pe 19.04.2022 la 09:30
Vrei să îți delectezi papilele gustative la masa de Paște cu unele dintre cele mai bune deserturi, însă fără să stai prea mult timp în bucătărie?! Ei bine, nu este deloc greu, ci din contră, foarte ușor! Iată cum poți să faci pasca cu aluat de pandișpan! Cel mai simplu mod de preparare!
- Pască cu alaut de pandișpan
- Cea mai simplă rețetă de pască, dar nemaipomenit de gustoasă
Te-ai obișnuit cu rețeta clasică de pască? Anul acesta este timpul să încerci o altă metodă, și anume cu cea care are aluat de pandișpan și nu de cozonac. Se face mult mai ușor, iar gustul este inconfundabil și extrem de gustos!
Pască cu aluat de pandișpan
Nu! Nu stai deloc mult în bucătărie, ci din contră, timpul petrecut pentru prepararea acestui desert, este chiar pe jumătate celei clasice, pe care numeroase gospodine o fac pentru masa de Paște. Încearcă această rețetă și cu siguranță o să devină favorita ta!
Ingrediente:
blatul:
- 3 ouă
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri de făină
- 1 linguriță pudră de vanilie
- un praf de sare
umplutura:
- 50 g stafide
- 250 g brânză de vaci grasă
- 120 smântână grasă (20%)
- 2 ouă
- 90 g zahăr
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- un praf de sare
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați forma cu hârtie de copt. Între timp, bateți spumă albușurile, adăugați apoi zahărul și mixați până spuma se îngroașă din nou, iar zahărul este dizolvat.
Încorporați gălbenușurile și vanilia, iar la final punem făina și sarea, amestecând cu o spatulă ușor de jos în sus. Turnați pandișpanul în formă, nivelați și îl dați la cuptor pentru 15 minute.
Între timp ne ocupăm de umplutură. Amestecați toate ingredientele din listă într-un bol potrivit, iar când blatul este gata, se scoate din cuptor și puneți umplutura de brânză cu o lingură peste el.
Dați pasca la cuptor pentru încă 30-35 de minute sau până când umplutura de brânză este închegată și ușor rumenită. Scoateți pasca din cuptor și lăsați-o 15-20 de minute în formă, apoi cu grijă îndepărtați inelul metalic. Feliați pasca doar după ce s-a răcit pentru a nu o rupe. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețetă de paska - pască ucraineană. Un preparat pentru Paște