Rețetă delicioasă de sos pesto roșu. Cum să-l prepari la tine acasă
Publicat pe 22.04.2023 la 12:14 Actualizat pe 22.04.2023 la 12:14
Este weekend, iar pentru aceste zile ne-am gâdnit să îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru sosul pesto roșu. Acest preparat este gustos pe pâine, dar mai ales în paste, astfel că nu vei mai fi nevoit să-l cumperi din comerț. Noi te vom învăța cum să-l prepari chiar la tine acasă, pentru că rețeta este foarte simplă și durează doar cinci minute. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare al sosului pesto roșu!
- Rețetă delicioasă de sos pesto roșu
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de sos pesto roșu este printre cele mai simple de gătit, astfel că durează doar cinci minute. Pentru acest preparat cu adevărat delicios ai nevoie de zece ingrediente și suntem siguri că și tu le ai în casă.
Sosul pesto roșu se poate servi cu paste, dar se poate pune și în alte preparate gustoase, pentru a-ți încânta papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un sos foarte bun!
Rețetă delicioasă de sos pesto roșu
Ingrediente:
-25 gr de frunze de busuioc
-25 gr de pătrunjel frunze
-25 gr de semințe de pin
-6 roșii uscate în ulei, scurse și strecurate
-1 lingură de pastă de roșii
-6 linguri de ulei de masline
-55 gr de parmezan ras
-sare
-piper negru măcinat
-2 sau 3 căței de usturoi
Mod de preparare:
Într-un blender se pune busuiocul, pătrunjelul, usturoiul tăiat mărunt, semințele de pin, roșiile uscate, pasta de roșii și uleiul de măsline. Toate ingredientele se amestecă foarte bine și se lasă la blender până în momentul în care compoziția a devenit omogenă.
Se adaugă parmezanul, sarea și piperul negru măcinat, după care se mai amestecă la blender pentru câteva minute. Sosul pesto roșu este gata de servit și se poate pune pe paste sau pe pâine, deoarece este delicios în orice variantă.
Citește și: Rețetă de quiche cu ciuperci și șuncă. O gustare delicioasă și ușor de preparat