Quiche cu dovleac și gorgonzola. O rețetă simplă și gustoasă
Publicat pe 31.10.2023 la 20:17 Actualizat pe 31.10.2023 la 20:17
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios de sezon, atunci este momentul perfect să pregătești quiche cu dovleac și gorgonzola. Această tartă va reuși să-ți încânte papilele gustative, astfel că ar trebui să o încerci măcar o dată. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de quiche cu dovleac și gorgonzola
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețetă de quiche cu dovleac și gorgonzola este simplu de pregătit și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat delicios!
Rețetă de quiche cu dovleac și gorgonzola
Ingrediente:
-1 aluat de tarte
-1 dovleac
-50 gr de gorgonzola
-1 ceapă roșie
-150 gr de smântână acră
-50 ml de lapte
-1 lingură de ulei
-sare
-piper
-cimbru uscat
-2 ouă
-semințe de dovleac
Mod de preparare:
Dovleacul se taie în cuburi de aproximativ un centimetru. Se pune sare pe el și se coace la temperatura de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute. Se oprește cuptorul și se lasă la răcit dovleacul.
Aluatul se așează într-o tavă și se taie excesul acestuia, pentru a nu depăși marginea. Se coace la temperatura de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute. Se încinge uleiul și ceapa tăiată cubulețe se călește până în momentul în care devine moale. Se pune cimbrul uscat.
Pe fundul tartei se pune ceapa călită, după care se așează cuburile de dovleac copt. Gorgonzola se rupe bucăți și se pune peste dovleac, iar deasupra se pune puțin piper. Ouăle se bat împreună cu laptele, sarea și smântâna. Amestecul se toarnă peste dovleac, iar deasupra se pun semințele de dovleac.
Tarta se coace la temperatura de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute. Se scoate tarta din cuptor, apoi se scoate și din formă și se taie abia după ce se răcește. Quiche cu dovleac și gorgonzola este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pandișpan cu prune și apă minerală. Un desert delicios cu puține ouă