Rețetă de pandișpan cu prune și apă minerală. Un desert delicios cu puține ouă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 31.10.2023 la 08:29
Actualizat pe 31.10.2023 la 08:29
Pandipșanul cu prune și apă minerală este desdertul vedetă al acestui sezon. Secretul acestui preparat pentru a avea un gust care să îți amintească de copilărie sunt prunele proaspete, care îi vor da un gust delicios. Astfel ai ocazia să profiți de această perioadă a anului pentru a pregăti o prăjitură cu care îți vei cuceri toată familia și pentru care ai nevoie de doar câteva ouă.
- Pandipșan cu prune și apă minerală
- Ai nevoie de puține ingrediente
Aceasta perioadă a anului este momentul potrivit să pregătești deserturile cu fructe, fiind cele mai proaspete și delicioase. Una dintre prăjiturile pe care nu trebuie să le ratezi în acest sezon este pandișpanul cu prune și apă minerală. Acesta este un desert care îți va aminti de gustul copilăriei și pentru care ai nevoie de puțin timp la dispoziție.
Rețetă de pandișpan cu prune și apă minerală
Chiar dacă există o mulțime de moduri după care poți să gătești prăjitura cu prune, acesta este cel mai delicios. Pandișpanul cu prune și apă minerală este un desert pe placul tuturor, pentru care ai nevoie de foarte puțin timp la dispoziție. Rețeta este simplă și gata în doar câteva minute. La final, vei avea un desert delicios, cu care îi vei încânta pe cei dragi.
Ingrediente
- 5 ouă care se separă
- 2 plicuri de zahăr vanilinat
- 100 ml ulei
- 1 plic de praf de copt
- 200 ml apă minerală
- 375 g de făină
- 200 de grame de zahăr
- 1 linguriță de esență de vanilie
- Coaja de la o lămâie
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Se taie prunele în bucăți de mărime medie. Se separă galbenușurile de albușuri și se bat albușurile până când de formează o spumă densă. Peste albușuri de adaugă zahărul și zahărul vanilinat și se amestecă până se formează o compoziție omogenă. Se amestecă într-un bol separat gălbenușurile cu sare. Amestecul de gălbenușuri se adaugă peste albușuri și se mixează până când compoziția devine omogenă.
În compoziție se adaugă esența de vanilie, coaja rasă de la lămâie. Uleiul și apa minerală, iar mai apoi se amestecă toate ingredientele. Se cerne făina în compoziție și se pune praful de copt. Toate ingredientele se amestecă, iar mai apoi compoziția se scoate din bol și se pune în tava de copt. După ce a fost întins uniform, se adaugă punele pe deasupra și se coace la 180 de grade Celsius, timp de 35 de minute. După ce s-a copt suficient, se pune zahăr pudră.
Citește și: Rețetă de cea mai simplă prăjitură cu mere. Un desert cremos și delicios