Prăjitură cu pere și vanilie. Rețetă simplă și rapidă
Publicat pe 25.10.2023 la 18:47 Actualizat pe 25.10.2023 la 18:47
Dacă sunteți în căutarea unei delicii de sezon, vă prezentăm o rețetă irezistibilă și anume prăjitura cu pere și vanilie. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de prăjitură cu pere și vanilie
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă de prăjitură cu pere și vanilie la tine acasă. Nu trebuie să fii prea priceput atunci când vine vorba de gătit, asta pentru că modul de preparare este unul simplu. Cu toate astea, trebuie să precizăm faptul că este necesar să fii atent la toate detaliile.
Rețetă de prăjitură cu pere și vanilie
Ingrediente pentru blat
- 250 ml ulei
- o linguriță praf de copt
- un plic zahăr vanilat
- esență de lămâie
- 8 ouă
- un praf de sare
- 200 g zahăr
- 300 g făină
- 250 ml lapte
Ingrediente pentru umplutură
- 5 linguri zahăr
- 7 pere coapte
- fulgi de migdale
- un plic budincă de vanilie
- 450 ml lapte
Mod de preparare
În căutarea unei delicii dulci, vă prezentăm o rețetă irezistibilă de prăjitură cu pere și vanilie, ce promite să cucerească papilele gustative cu savoare și texturi desăvârșite. Iată cum puteți să pregătiți această minunăție în propria bucătărie!
Pentru a începe, pregătiți budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj, utilizând însă cantitățile de lapte și zahăr specificate în rețeta noastră.
Pentru blatul perfect, bateți albușurile până obțineți o spumă tare, adăugând un praf de sare pentru consistență. Incorporați apoi zahărul măcinat și zahărul vanilat, continuând să mixați până la obținerea unei compoziții omogene. Adăugați gălbenușurile, laptele și uleiul, amestecând bine după fiecare adăugare. La final, încorporați făina cernută și praful de copt cu ajutorul unei spatule, amestecând cu grijă pentru a păstra textura aerată.
Spălați și curățați perele, apoi tăiați 3 dintre ele în cubulețe și adăugați-le în compoziția de aluat, amestecând cu delicatețe. Turnați compoziția rezultată într-o tavă rotundă (de 26 cm), tapetată cu hârtie de copt.
Așezați budinca peste blat în diferite locuri, creând un contrast delicios de arome și texturi. Adăugați feliile de pere și fulgii de migdale în jurul budincii, apoi introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 50-60 de minute sau până când prăjitura trece testul scobitorii și capătă o tentă aurie apetisantă.
Scoateți tava din cuptor și lăsați prăjitura să se răcească, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de sărățele de casă cu cașcaval. Ingredientul pe care să îl pui ca să iasă fragede și pufoase