Cum faci cel mai bun chec de post. Un desert ieftin, pe care îl prepari rapid
Un desert care va fi, cu siguranță, preferatul tuturor, mai ales în perioada de post, este checul cu vișine și cacao. Este o rețetă simplă, ca la mai toate checurile, iar rezultatul nu dezamăgește dacă respectați pașii de preparare, unde mai pui că este și un preparat sănătos.
- Rețetă chec de post cu vișine și cacao
- Un desert ieftin, pe care îl prepari rapid
Ne aflăm în postul Crăciunului, însă asta nu înseamnă că nu putem găti deserturi delicioase. În rândurile de mai jos vei regăsi rețeta de chec de post cu vișine și cacao. Un desert delicios fără ouă și lapte.
Cum faci cel mai bun chec de post
Ingrediente:
2 căni făină
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 lingură zahăr vanilat
1 cană apă
1 praf de copt
3 linguri nucă de cocos
2 linguri cacao neagră
2 linguri dulceață de vișine
Mod de preparare:
Pune într-un vas zahărul, uleiul, apa, făina și zahărul vanilat. Amestecă până când vei obține o compoziție omogenă. Împarte apoi compoziția în două.
Într-una dintre compoziții pune dulceață de vișine și cacao și amestecă. In cealaltă compoziție pune nucă de cocos.
Unge o tavă cu ulei, tapetează apoi cu făină, și pune cele doua compoziții, alternându-le. Coace compoziția timp de 45 de minute la foc mediu. Când îl scoți din cuptor, lasă-l în tavă 10 minute, și apoi scoate-l și lasă-l să se răcorească bine.
Pofta bună!
Rețetă de chec de post cu nuci și stafide
Ingrediente:
compot - 200 ml;
ulei vegetal - 100 ml;
zahăr - 100 grame;
cacao - 50 grame;
praf de copt - 1 linguriță;
scorțișoară - după gust;
nuci - 100 grame;
stafide - 50 grame;
pesmet - 50 de grame;
zahăr pudră după gust.
Mod de preparare:
- preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
- pune stafidele și nucile în apă fierbinte și, dacă dorești, în loc de zahăr folosește miere.
- amestecă făina cernută cu zahărul, cacao, scorțișoară, praful de copt.
- adaugă compotul și amestecă.
- apoi adaugă uleiul vegetal.
- scoate stafidele și nucile din apa fierbinte și pune-le în aluat. Nu uita să toci nucile grosier, înainte de a le adăuga în aluat. Amestecă bine. Aluatul trebuie să fie lichid și gros ca smântâna.
- unge un vas de copt cu ulei vegetal, stropește-l cu pesmet și toarnă aluatul. Checul se coace 40 de minute, la 180 de grade. La final, checul se decorează cu zahăr pudră.
- dacă ai în casă și alte fructe uscate, pe lângă stafide, le poți adăuga în aluat. Poftă bună!