Cum gătești cea mai delicioasă plăcintă cu mere și cremă de smântână. Rețeta pentru un desert simplu și savuros
Publicat pe 11.02.2025 la 14:02 Actualizat pe 11.02.2025 la 14:02
Dacă vrei să gătești o rețetă diferită de plăcintă cu mere, ai ajuns în locul perfect. Ingredientul secret al unui preparat fabulos este crema de smântână! Modul de preparare este simplu, iar rezultatul deosebit!
- Rețetă de plăcintă cu mere și cremă de smântână
- O combinație fabuloasă de gust și aromă
Rețeta de plăcintă cu mere și cremă de smântână este atipică față de rețetele clasice ale acestui desert. Acesta este, însă, un ingeredient secret care transformă preapratul într-o delicatesă în adevăratul sens al cuvântului!
Rețetă de plăcintă cu mere și cremă de smântână
Deserturile clasice sunt fabuloase, dar adaptările rețetelor sunt binevenite! Așadar, este o idee excelentă să gătești plăcinta cu mere cu cremă de smântână, pentru că gustul pe care îl vei obține la final te va surprinde profund! Este aromată și are o savoare unică!
Ingrediente pentru aluat
- 1 linguriță praf de copt
- Un praf de sare
- 250 gr. de făină
- 2 gălbenușuri
- 40 gr. de zahăr
- 90 gr. de unt
Ingrediente pentru umplutura de mere
- 40 gr. de zahăr
- 500 gr. de mere
- 5 linguri de zeamă de lămâie
Ingrediente pentru crema de smântână
- 400 gr. de smântână
- 2 albușuri
- 1 linguriță de zahăr vanilat
- 30 gr. de amidon de porumb
- 40 gr. de zahăr
Mod de preparare
Se amestecă făină, praf de copt și are și se adaugă untul. Se frământă până se omogeniează. Se freacă gălbenușurile cu zahăr, iar după ce zahărul s-a dizolvat se adaugă amestecul de făină. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se adaugă jumătate din aluat în tavă, se acoperă bine colțurile, iar mai apoi se bagă 30 de minute la frigider.
Între timp se feliază merele, se amestecă cu sucul de lămâie și zahăr și se călesc în tigaie timp de 10 minute. Se pregătește într-un bol adânc crema. Se bat albușurile spumă cu zahăr tos și vanilat, iar după ce spuma este densă se adaugă smântână și amidon de porumb. Se amestecă bine până se omogenizează.
Se scoate din frigider tava cu aluatul și se pun feliile de mere deja gătite. Peste ele se adaugă crema de smântână și se acoperă cu cealaltă parte de aluat. Se coace în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius timp de 45 de minute. Se scoate din cuptor după ce trece de testul scobitorii.