Cum să faci cele mai bune „poale-n brâu”. Rețeta preparatului moldovenesc, pas cu pas
Deși la prima vedere pare simplu să pregătești această rețetă de „poale-n brâu”, trebuie să știi că există câteva reguli pe care ar trebui să le respecți dacă vrei ca preparatul să îți iasă unul ca la carte.
- Cum să faci cele mai bune „poale-n brâu”
- Rețeta preparatului moldovenesc, pas cu pas
Plăcintele „poale-n brâu” au un aluat asemănător celui de cozonac. În funcție de preferințe, acestea se fac sărate sau dulci și, tradițional, se ung fie cu smântână, fie cu miere. În acest articol vă vom spune cum să faceți cele mai bune „poale-n brâu”.
Rețetă „poale-n brâu”
Ingrediente:
- 1 pahar de 250 ml de apă la temperatura camerei
- 5 gr de drojdie proaspătă
- 1 lingură cu vârf de smântână
- 1 gălbenuș de ou
- 0,5 linguriță de sare
- 1 lingură cu vârf de zahăr
- 3- 4 pahare de făină ( la început se pun doar 3 pahare, apoi mai adăugăm după necesitate)
- 100 gr unt pentru a unge turta
- pentru umplutură - 500 gr de brânză proaspătă de vaci, un ou, sare sau zahăr în funcție de preferințe.
Mod de preparare:
- amestecă toate ingredientele înafară de unt. la final, adaugă făina și apoi lasă aluatul obținut pe masă acoperit aproximativ 20-30 min.
- întinde apoi aluatul pe masa presărată cu făină și unge-l cu unt pe toată suprafața.
- împachetează aluatul ca și cum ai face o ruladă pune-l la rece 30-40 minute. După ce o scoți din frigider taie bucăți egale și dă-le prin făină.
- lasă-le 10 minute să se odihnească, apoi adună-le din nou și frămâmtă-le iarăși bine până cei obține o cocă de aluat netedă.
- acoperă apoi din nou aluatul și lasă-l să se odihnească 20 minute.
- după alte 20 de minute întinde iarăși aluatul și taie-l în pătrate și modelează plăcintele. Adaugă umplutura.
- plăcintele gata modelate le pui în tavă, le ungi cu gălbenuș de ou și le lași 20 minute să se odihnească.
- le pui apoi în cuptorul preîncălzit la 180 C, timp de 25- 30 minute.