Rețetă de pârjoale moldovenești! Ingredientele care nu trebuie să lipsească din acest preparat
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 02.05.2023 la 23:53
Actualizat pe 02.05.2023 la 23:53
Când ești în pană de idei și vrei să gătești ceva rapid, delicios, și care să nu aibă un grad de dificultate ridicat, pârjoalele moldovenești ar putea fi cele care te vor scoate din încurcătură. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a obține un preparat delicios și cum trebuie să le gătești pentru a-i surprinde pe cei dragi cu gustul inedit.
- Rețetă de pârjoale moldovenești
- Ingredientele care nu trebuie să lipsească din acest preparat
Pârjoalele moldovenești se pot servi și reci, și calde, ceea ce înseamnă că sunt numai bune și în cazul în care ați planificat o călătorie mai lungă și vă gândiți ce anume să luați pe drum în caz că vi se face foame. Dacă vrei să gătești pârjoale moldovenești, iată de ce ingrediente ai nevoie dar și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat gustos.
Rețetă de pârjoale moldovenești
Ingrediente:
- 500 de grame de carne tocată (amestec, porc cu vită)
- 2 ouă de mărime medie
- 1 cartof mare (aproximativ 240 de grame, nedecojit)
- 1 ceapă mare
- 2-3 căței de usturoi
- 1 morcov mic (40-50 de grame)
- 80 de grame de pâine albă (2 felii, mai uscate)
- 100 de mililitri de lapte
- 1 legătură de mărar verde
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
- sare și piper după gust
- 150 de grame de pesmet (sau amestec de făină cu pesmet, cum preferați)
Mod de preparare:
- puneți pâinea în lapte pentru câteva minute,
- curățați și dați prin răzătoarea cu găuri mici morcovul și cartoful;
- ceapa, mărarul și pătrunjelul le tocați mărunt iar usturoiul îl zdrobiți;
- stoarceți apoi pâinea de laptele în exces și adăugați peste ea carnea tocată, ceapa, cartoful, verdeața, usturoiul și ouăle. Puneți sare și piper după gust, apoi amestecați.
- după ce ați obținut un amestec omogen, treceți la modelat pârjoalele.
- puneți apoi pesmetul într-o farfurie adâncă și dați pârjoalele prin el, după care le așezați pe un fund;
- lăsați uleiul să se încingă în tigaie, iar apoi puneți pârjoalele. Când sunt scoase din tigaie, ele trebuie puse pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul în exces.
* În cazul în care alegeți să gătiți pârjoalele moldovenești în cuptor, încălziți-l la 210 grade și lăsați-le în cuptor aproximativ 22 de minute. La jumătatea timpului, întoarceți-le pe cealaltă parte.
Citește și: Rețetă de macarons cu boabe de cafea. Cum pregătești acest desert după secretul marilor bucătari