Rețetă de macarons cu boabe de cafea. Cum pregătești acest desert după secretul marilor bucătari
Publicat pe 02.05.2023 la 09:01 Actualizat pe 02.05.2023 la 09:09
Prăjiturile macarons sunt unul dintre cele mai apreciate deserturi din întreaga lume. La început, prepararea acestora a părut destul de grea, datorită atenției sporite pe de care aveau nevoie aromele acestui preparat, însă, acum, există câteva trucuri cu ajutorul cărora poți face macarons ca la restaurant. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
- Rețetă de macarons cu boabe de cafea
- Cum pregătești acest desert după secretul marilor bucătari
Prăjiturile macarons sunt cele mai iubite deserturi franțuzești, recunoscute în întreaga lume. Chiar dacă sunt simple din punct de vedere al ingredientelor, nu mulți sunt cei care se pot lăuda cu macarons perfecți.
Rețetă de macarons cu boabe de cafea
Ingrediente
- 100 g de albuș de ou;
- 100 g de zahăr pudră;
- 100 g de pudră de migdale;
- 1 linguriță de extract de vanilie;
- 1 linguriță de cafea măcinată fin;
- 50 g de zahăr granulat;
- 25 ml de apă;
- Un sfert de linguriță de cremă de tartar;
- Colorant alimentar maro.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faceți pentru a prepara această rețetă de desert franțuzesc este să preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius și să pregătiți o tăviță de cuptor cu hârtie de copt.
Apoi, într-un bol mare, trebuie să amestecați 100 de grame de albuș de ou cu crema de tartar și bateți până când devin spumoase. În continuare, adăugați treptat 50 de grame de zahăr granulat și continuați să bateți până când obțineți o bezea fermă.
Separat, într-un alt bol, amestecați 100 de grame de pudră de migdale, 100 de grame de zahăr pudră, o linguriță de cafea măcinată și o linguriță de extract de vanilie.
După care, adăugați amestecul uscat în bezea și amestecați cu grijă, până când se formează o pastă netedă. Pentru următorul pas trebuie să adăugați colorantul alimentar maro, până când obțineți culoarea dorită.
Pentru a da formă prăjiturilor franțuzești puneți compoziția într-un poș cu vârf rotund și formați cercuri de 2-3 centimetri pe hârtia de copt. Puteți utiliza și o pungă.
Apoi, lăsați macaroanele să se usuce timp de 20-30 de minute, astfel încât să se formeze o crustă.
După ce prăjiturile se usucă, puteți pregăti siropul de zahăr. Astfl, puneți 50 de grame de zahăr granulat și 25 de mililitri de apă într-un bol mic și lăsăți să fiarbă la foc mediu până când se formează un sirop gros și lipicios.
Pentru a da aroma de cafea preparatului dulce trebuie să adăugați câteva boabe de cafea măcinate fin în siropul de zahăr și amestecați bine și după aceea lăsați siropul să se răcească și apoi îl puteți folosi ca umplutură pentru celebrele prăjituri.
Imediat după ce macaroanele s-au uscat suficient, puneți-le în cuptor și coaceți timp de 12-15 minute. Apoi, după ce le scoateți din cuptor lăsați-le să se răcească complet.
Pentru ultimul pas, puneți umplutura de sirop de zahăr și cafea între două macaroane, presați-le ușor și așezați-le pe un platou. Desertul este gata.
CITEȘTE ȘI: REȚETE de desert: Macarons de ciocolată, umpluți cu caramel sărat