Cum să faci chiftele ca la Ikea. Secretul sosului suedez
Chiftele de la Ikea au devenit extrem de populare, pentru că sunt delicioase, iar prețul nu este deloc unul piperat. Secretul acestui preparat costă în sosul suedez, pe care poți să îl pregătești acasă în doar câteva minute.
- Cum să faci chiftele ca la Ikea
- Secretul sosului suedez
Chiftelele suedeze de la Ikea sunt populare în întreaga lume, datorită gustului și a sosului care le diferențiază față de alte preparate asemănătoare. Ei bine, trebuie să știi că le poți pregăti, cu un minim de efort și acasă.
Cum să pregăteșți chiftele ca la Ikea
Ingrediente:
- carne de porc
- pâine
- nucșoară și alte condimente la alegere
- smântână
- supă de legume
- făină
- ouă
- sare piper
- usturoi
- ceapă
- pesmet
Mod de preparare:
Pentru început, se taie pâine și se lasă la înmuiat. Se taie ceapa mărunt, iar mai apoi se pune și usturoiul, ouă și pesmet. Dacă te numeri printre cei care vor să nu simtă atât de mult gustul cepei, poți opta pentru varianta în care o dai pe răzătoare și adaugi sucul în compoziția chiftelelor. Acesta este secretul pentru un preparat delicios.
Mai apoi, se amestecă bine și pot fi formate mici bile cu ajutorul unei linguri pentru înghețată. După ce ai obținut chiftelele, pot fi puse la prăjit. Următorul pas este de a pregăti sosul. Într-o altă tigaie, se adaugă unt, sumă de legume sau cu gust de pui, împreună cu făină și smântână.
După ce chiftelele s-au prăjit, este bine să adaugi în sos și acele „urme” lăsate rămas de la prăjit. Mai apoi, se adaugă chiftelele în sosul obținut din unt și făină și se mai lasă pe foc câteva minute, până sunt acoperite complet de lichid.
Dacă te întrebi ce se potrivește ca garnitură, poți să pregătești un piure de cartofi sau de mazăre. La fel de bine se potrivește și cu orez ori cu o porție de paste sau cu tăiței.
O altă variantă devenită populare este aceea în care chiftelele sunt puse între două felii de pâine, împreună cu sosul suedez și așa obții un sandviș delicios, în doar câteva minute. Chiftelele pot fi servite și alături de legume la grătar